WhatsApp

Dzielarka hydrauliczna do ciasta Divotrad | wymienne wykrojniki ciasta | RQ

Numer katalogowy: GP-Divotrad
Dostępność: W sprzedaży
45135.00
45135.00
44232.3 44232.3 cena z kodem: WAKACJESTART
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier express przedpłata 29.99

Dzielarka hydrauliczna do ciasta Divotrad

Prezentujemy profesjonalną dzielarkę hydrauliczną do porcjowania i prasowania ciasta Divotrad. Urządzenie posiada możliwość zastosowania wymiennych wykrojników, co pozwala na szybkie porcjowanie ciasta na bułki, chleby, bagietki, półbagietki, ciabatty, etc. Dzielarka hydrauliczna do ciasta Divotrad znacznie przyśpiesza pracę w piekarni, sklepach, małych i średnich przedsiębiorstwach. Urządzenie sprawdza się przy ciastach pszennych jak i mieszanych, luźnych i sztywniejszych. Układ hydrauliczny dzielarki do ciasta Divotrad został zaprojektowany w taki sposób aby nie "męczyć ciasta''. Urządzenie posiada proste sterowanie za pomocą przycisków. Dzielarka hydrauliczna do ciasta Divotrad posiada prostokątną komorę o wymiarach 505x415 mm. Regulacja ciśnienia docisku pozwala dzielić wyjątkowo delikatne i luźne ciasta (do 75% zawartości wody). Dzielarka hydrauliczna do ciasta Divotrad umożliwia podzielenie ciasta na 20 kawałków o równej gramaturze (zakres 100 - 950 gr zależnie od rodzaju ciasta). Przy zastosowaniu wykrojników (konieczne jest wówczas zastosowanie załączonej płyty dociskowej) zakres gramatur zwiększa się od 15 do 1000 g. Głowica prasująca w dzielarce hydraulicznej do ciasta Divotrad powleczona jest nieprzywieralną powłoką PCV. W standardzie dołączona jest płyta dociskowa do stosowania wraz z wykrojnikami oraz mata silikonowa. Dzielarka wyposażona w kółka z hamulcem, co ułatwia jej przemieszczanie. Urządzenie gastronomiczne posiada automatyczne zamykanie pokrywy. Obudowa urządzenia do ciasta Divotrad wykonana jest stali malowanej proszkowo, rama do montażu wykrojników jest wykonana z aluminium. Dzięki zdejmowanej pokrywie obudowy dzielarka hydrauliczna do ciasta Divotrad jest łatwa w utrzymaniu czystości. Silnik oraz pompa umieszczone są w osobnej komorze urządzenia, co zapobiega przedostaniu się pyłów oraz mąki. W zestawie znajdują się dwa standardowe wykrojniki - do wyboru podczas składania zamówienia - zobacz plik do pobrania. Dodatkowy standardowy wykrojnik, wykonany ze stali, pokrytej teflonem - dopłata 1 580 zł netto. Dodatkowy wykrojnik z nożami z tworzywa - dopłata 2 820 zł netto. 

Parametry techniczne:

  • Wymiary zewnętrzne [mm]: 750x632,5x1200
  • Ilość porcji ciasta: 20 (bez zastosowania wykrojników)
  • Moc [kW]: 2,2
  • Zasilanie [V]: 400
  • Waga [kg]: 285
Parametry:
Informacje o bezpieczeństwie:
Posiada oznaczenie CE (zgodność z normami UE).

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Resto Quality
Zamknięta 10/1,5
30-554 Kraków
Poland

12-307-06-72
info@restoquality.pl

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: