WhatsApp

Dzielarka hydrauliczna do ciasta Divotrad | wymienne wykrojniki ciasta | RQ

Numer katalogowy: GP-Divotrad
Dostępność: W sprzedaży
56257.00
56257.00
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier pobranie 24.99
  • Kurier express przedpłata 35

Dzielarka hydrauliczna do ciasta Divotrad

Prezentujemy profesjonalną dzielarkę hydrauliczną do porcjowania i prasowania ciasta Divotrad. Urządzenie posiada możliwość zastosowania wymiennych wykrojników, co pozwala na szybkie porcjowanie ciasta na bułki, chleby, bagietki, półbagietki, ciabatty, etc. Dzielarka hydrauliczna do ciasta Divotrad znacznie przyśpiesza pracę w piekarni, sklepach, małych i średnich przedsiębiorstwach. Urządzenie sprawdza się przy ciastach pszennych jak i mieszanych, luźnych i sztywniejszych. Układ hydrauliczny dzielarki do ciasta Divotrad został zaprojektowany w taki sposób aby nie "męczyć ciasta''. Urządzenie posiada proste sterowanie za pomocą przycisków. Dzielarka hydrauliczna do ciasta Divotrad posiada prostokątną komorę o wymiarach 505x415 mm. Regulacja ciśnienia docisku pozwala dzielić wyjątkowo delikatne i luźne ciasta (do 75% zawartości wody). Dzielarka hydrauliczna do ciasta Divotrad umożliwia podzielenie ciasta na 20 kawałków o równej gramaturze (zakres 100 - 950 gr zależnie od rodzaju ciasta). Przy zastosowaniu wykrojników (konieczne jest wówczas zastosowanie załączonej płyty dociskowej) zakres gramatur zwiększa się od 15 do 1000 g. Głowica prasująca w dzielarce hydraulicznej do ciasta Divotrad powleczona jest nieprzywieralną powłoką PCV. W standardzie dołączona jest płyta dociskowa do stosowania wraz z wykrojnikami oraz mata silikonowa. Dzielarka wyposażona w kółka z hamulcem, co ułatwia jej przemieszczanie. Urządzenie gastronomiczne posiada automatyczne zamykanie pokrywy. Obudowa urządzenia do ciasta Divotrad wykonana jest stali malowanej proszkowo, rama do montażu wykrojników jest wykonana z aluminium. Dzięki zdejmowanej pokrywie obudowy dzielarka hydrauliczna do ciasta Divotrad jest łatwa w utrzymaniu czystości. Silnik oraz pompa umieszczone są w osobnej komorze urządzenia, co zapobiega przedostaniu się pyłów oraz mąki. W zestawie znajdują się dwa standardowe wykrojniki - do wyboru podczas składania zamówienia - zobacz plik do pobrania. Dodatkowy standardowy wykrojnik, wykonany ze stali, pokrytej teflonem - dopłata 1 580 zł netto. Dodatkowy wykrojnik z nożami z tworzywa - dopłata 2 820 zł netto. 

Parametry techniczne:

  • Wymiary zewnętrzne [mm]: 750x632,5x1200
  • Ilość porcji ciasta: 20 (bez zastosowania wykrojników)
  • Moc [kW]: 2,2
  • Zasilanie [V]: 400
  • Waga [kg]: 285
Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Resto Quality
Zamknięta 10/1,5
30-554 Kraków
Poland

12-307-06-72
info@restoquality.pl

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: