WhatsApp

Stół Chłodniczy Niski Podblatowy 1795x700x720 Yato YG-05259

Numer katalogowy: YG-05259
Dostępność: W sprzedaży
3937.00
3937.00
3858.26 3858.26 cena z kodem: WAKACJE
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier express przedpłata 14.99

Stół chłodniczy niski podblatowy 1795x700x720 Yato YG-05259

Przeznaczony jest do przechowywania żywności w zakresie temperatur-2~+80C. Doskonale nadaje się do wszelkiego typu punków gastronomicznych takich jak restauracje, bary, puby czy pizzerie.

Stół chłodniczy o wymiarach blatu roboczego 1795x700mm i wysokości całkowitej 650~720mm z 4-nóżkami z regulacją wysokości (70mm). Umożliwia ustawienie na nim różnego rodzaju urządzeń nablatowych takich jak frytownice, szatkownice do warzyw, wilki do mięsa, krajalnice, itp. Niewielka wysokość umożliwia ustawienie go także pod blatem roboczym.

Specyfikacja stołu chłodniczego podblatowego Yato

Stół posiada 3 samozamykające się drzwi z wymiennymi uszczelkami magnetycznymi, gwarantującymi szczelne zamknięcie. Wewnątrz znajdują się3 powlekane PVC półki o wymiarach330x530mm, których max obciążenie wynosi do 40kg / półkę. 6-stopniowa regulacja wysokości umożliwia dostosowanie ich pozycji w zależności od indywidualnych potrzeb. Umożliwia przechowywanie pojemników GN 1/1. Pojemność komory wynosi 317L.

Obudowa zewnętrzna i wewnętrzna wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej SS201 gwarantuje elegancki wygląd. Natomiast komora wewnętrzna ma zaokrąglone krawędzie co znacznie łatwia utrzymanie jej w czystości.

Boczny agregat chłodniczy o mocy 230W wykorzystuje czynnik chłodniczy R290 dedykowany do pracy w 4 klasie klimatycznej, przy maksymalnej temperaturze otoczenia 300C i wilgotności względnej 55%. Zasilany jest prądem o napięciu 220-240V ~50Hz. Elektroniczny sterownik marki Dixell z cyfrowym wyświetlaczem temperatury.

Urządzenie posiada chłodzenie z obiegiem wymuszonym wentylatorem oraz funkcję automatycznego odszraniania.

Parametry YG-05259:

  • Pojemność [l]: 317
  • Waga [kg]: 107
  • Wymiary (DxSxW) [cm]: 70x179,5x65
  • Materiał: stal nierdzewna
  • Norma gastronomiczna [GN]: 1/1

Parametry YG-05259

Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

YATO
Sołtysowicka 39
51-168 Wrocław
Poland

71 32 46 330
sklep@yatogastro.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: