WhatsApp

Sammic Kuter K-52 5,5L Hendi 1050832

Numer katalogowy: 1050832

Dostępność: W sprzedaży

Cena: 7705.00

Cena: 7705.00

7550.9 7550.9 cena z kodem: WAKACJE
szt.

Dostępność i dostawa

Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier express przedpłata 14.99

Sammic Kuter K-52 5,5L Hendi 1050832

Krojenie to jedna z podstawowych czynności w kuchni, również gastronomicznej. Prezentowane urządzenie marki Sammic znacząco podnosi wydajność, ale także komfort pracy personelu. Inwestycja w profesjonalną, przemysłową maszynę gwarantuje znaczne przyspieszenie pracy, co z kolei przekłada się na uwolnienie mocy drzemiącej w pracownikach.

Kuter Sammic K-52 o pojemności 5,5L

Kuter-emulgator marki Sammic to profesjonalne urządzenie dedykowane do gastronomii i przeznaczone do rozdrabniania, siekania, mielenia i mieszania dużych ilości produktów, takich jak warzywa i zioła, mięsa, ryby, owoce. Sprawdza się również w zastosowaniach barowych do kruszenia lodu. Maszyna może być używana do pracy z płynną zawartością. Zbiornik zastosowany w kutrze ma pojemność 5.5 litrów. Został wykonany ze stali szlachetnej i posiada pokrywę zrobioną z poliwęglanu. Razem z urządzeniem otrzymasz nóż ząbkowany.    

Silnik i parametry kurta gastronomicznego Sammic

Silnik jest chłodzony wentylatorem, co umożliwia urządzeniu prace przez około 30 minut bez przerwy (potem konieczna jest krótka przerwa). Całość jest bardzo prosta w utrzymaniu czystości. Sprzęt jest wyposażony między innymi w:
  • elektryczny, wodoszelny panel sterujący z podświetleniem LED, który pokazuje prędkości czasu i kody błędów
  • timer pozwalający na programowanie czasu pracy w zakresie od 0 do 10 minut
  • przycisk trybu pracy pulsacyjnej (tylko dla wolnych obrotów)
  • mikrowyłącznik bezpieczeństwa blokujący obroty silnika w razie potrzeby
Parametry:
Długość (mm):
286
Ilość przełożeń:
2
Szerokość (mm):
387
Wysokość (mm):
439
Moc wejściowa (W):
1500
Panel sterowania:
Cyfrowy
Maksymalna objętość (L):
5.5
obr./min:
3000
Ilość w opakow.::
1

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: