WhatsApp

Sammic Kuter K-52 5,5L Hendi 1050832

Numer katalogowy: 1050832
Dostępność: W sprzedaży
8203.00
8203.00
7628.79 7628.79 cena z kodem: HENDIWIOSNA25
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier express przedpłata 35

Sammic Kuter K-52 5,5L Hendi 1050832

Krojenie to jedna z podstawowych czynności w kuchni, również gastronomicznej. Prezentowane urządzenie marki Sammic znacząco podnosi wydajność, ale także komfort pracy personelu. Inwestycja w profesjonalną, przemysłową maszynę gwarantuje znaczne przyspieszenie pracy, co z kolei przekłada się na uwolnienie mocy drzemiącej w pracownikach.

Kuter Sammic K-52 o pojemności 5,5L

Kuter-emulgator marki Sammic to profesjonalne urządzenie dedykowane do gastronomii i przeznaczone do rozdrabniania, siekania, mielenia i mieszania dużych ilości produktów, takich jak warzywa i zioła, mięsa, ryby, owoce. Sprawdza się również w zastosowaniach barowych do kruszenia lodu. Maszyna może być używana do pracy z płynną zawartością. Zbiornik zastosowany w kutrze ma pojemność 5.5 litrów. Został wykonany ze stali szlachetnej i posiada pokrywę zrobioną z poliwęglanu. Razem z urządzeniem otrzymasz nóż ząbkowany.    

Silnik i parametry kurta gastronomicznego Sammic

Silnik jest chłodzony wentylatorem, co umożliwia urządzeniu prace przez około 30 minut bez przerwy (potem konieczna jest krótka przerwa). Całość jest bardzo prosta w utrzymaniu czystości. Sprzęt jest wyposażony między innymi w:
  • elektryczny, wodoszelny panel sterujący z podświetleniem LED, który pokazuje prędkości czasu i kody błędów
  • timer pozwalający na programowanie czasu pracy w zakresie od 0 do 10 minut
  • przycisk trybu pracy pulsacyjnej (tylko dla wolnych obrotów)
  • mikrowyłącznik bezpieczeństwa blokujący obroty silnika w razie potrzeby
Parametry:
Długość (mm):
286
Ilość przełożeń:
2
Programowalny:
False
Szerokość (mm):
387
Wysokość (mm):
439
Moc wejściowa (W):
1500
Panel sterowania:
Cyfrowy
Maksymalna objętość (L):
5.5
obr./min:
3000
ProductMaterials:
Cast Aluminium
ProductSummary:
K-52 cutter by Sammic is an extremely effective and efficient appliance for slicing, grinding, mixing, and squashing of products. Rugged stainless steel and aluminium design provides high durability and resistance to external factors. The clear and intuitive control panel makes the cutter extremely easy to use. (2)
ProductPlumberNeeded:
False
Ilość w opakow.::
1

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: