WhatsApp

Krajalnica do Wędlin Profesjonalna do Sklepu Gastronomii 300 mm Yato YG-03130

Numer katalogowy: YG-03130
Dostępność: W sprzedaży
2075.00
2075.00
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Orlen Paczka 18
  • Kurier express przedpłata 35

Krajalnica do wędlin 300 mm półautomatyczna Yato YG-03130

Profesjonalna krajalnica do wędlin z dużym nożem o średnicy aż 300 mm. Przeznaczona do użytku w gastronomii i sklepach spożywczych, mięsnych.

Specyfikacja krajalnicy Yato Yato YG-03130:

  • Przeznaczona jest dla profesjonalnych użytkowników
  • Szczególnie polecana jest do: zakładów gastronomicznych, restauracji, sklepów spożywczych, firm cateringowych
  • Podstawa wykonana z wysokiej jakości stopu aluminium z anodyzowaną powierzchnią jest bardzo łatwa w czyszczeniu i w utrzymaniu w czystości
  • Demontowalny wózek, który można szybko odkręcić, co znacznie ułatwia dostęp do trudno dostępnych zakamarków i ułatwia wyczyszczenie ich z resztek krojonych produktów
  • Tarcza tnąca o średnicy 300 mm umożliwia krojenie produktów o średnicy sięgającej do 200 mm
  • Dzięki płynnej regulacji grubości krojenia możliwe jest cięcie plastrów  o grubości od 0,2 do 15 mm
  • Silnik chłodzony powietrzem ma moc 250W
  • Wózek zainstalowany na prowadnicach z łożyskami pracuje bardzo lekko i płynnie, znacznie redukując wysiłek podczas cięcia
  • Mechanizm tnący, czyli wózek i tarcza,ustawione są ukośnie
  • Krojone produkty dociskane są do tarczy grawitacyjnie zmniejszając potrzebną do tego siłę
  • Wbudowana ostrzałka pół-automatyczna umożliwia szybkie naostrznie tarczy tnącej bez konieczności jej demontażu
  • Szczególną uwagę przyłożono także do kwestii bezpieczeństwa
  • Bryzgoszczelny włącznik zabezpiecza przed porażeniem prądem podczas pracy oraz czyszczenia urządzenia
  • Zastosowana jest osłona zabezpieczająca tarczę tnącą, minimalizując ryzyko skaleczenia się
  • Wózek posiada specjalną przeźroczystą osłonę chroniącą przed przypadkowym włożeniem ręki w strefę cięcia
  • Stabilność urządzenia podczas pracy zapewniają specjalne nóżki anty-poślizgowe
Parametry:
Materiał:
AL
Średnica [mm]:
300
Wymiary (DxSxW) [cm]:
53x45x45

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

YATO
Sołtysowicka 39
51-168 Wrocław
Poland

71 32 46 330
sklep@yatogastro.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: