WhatsApp

Zmywarka kapturowa do naczyń | Stalgast 803037

Numer katalogowy: 803037
Dostępność: W sprzedaży
Wysyłka w ciągu: 14 dni
Cena przesyłki:
0.00 zł Brutto
  • Kurier przedpłata 0.00 zł Brutto
  • Kurier express przedpłata 35.00 zł Brutto
11 595.93 zł Netto
14 263.00 zł Brutto
szt.
Negocjuj cenę
Dodatkowy rabat 733 130 139

Zmywarka kapturowa do naczyń Stalgast 803037

Profesjonalna zmywarka kapturowa dedykowana do gastronomii. Sprawdzi się w restauracji, barze, firmie cateringowej, stołówce pracowniczej itp. Wyposażona w dwa dozowniki płynów (myjący i nabłyszczający) oraz pompę zrzutową. Posiada funkcję wyparzania i jest dopuszczona do użytku w miejscach pod nadzorem Sanepidu.

PROMOCJA:

Kupując w tej ofercie otrzymasz GRATIS:

  • płyn myjący 10 litrów
  • płyn nabłyszczający 5 litrów
  • uzdatniacz do wody 8L

Specyfikacja zmywarki Stalgast

  • profesjonalna zmywarka z funkcją wyparzania
  • sterowanie elektroniczne umożliwia precyzyjne dobranie parametrów
  • przystosowana do mycia naczyń, tac, akcesoriów kuchennych i pojemników GN 1/1
  • maksymalna wysokość mytego naczynia 320 mm
  • precyzyjny jelitkowy dozownik płynu myjącego i nabłyszczającego

Parametry mycia w zmywarce kapturowej:

  • cykl mycia 90s, 120s lub 180s
  • wydajność koszy na godzinę - 40/h; 30/h; 24/h
  • pompa zrzutowa i/lub pompa wspomagająca płukanie (w wybranych wersjach)
  • kontrolki temperatury pracy bojlera i komory
  • 2 pary ramion myjąco-płuczących (góra/dół)
  • zużycie wody 2,5 l/cykl
  • moc grzałki komory - 3kW
  • moc grzałki bojlera - 10kW
  • kosz 500x500 mm

Podsumowanie:

  • w komplecie 2 kosze: do talerzy, uniwersalny, oraz pojemnik na sztućce
  • w komplecie filtr powierzchniowy przedłużający efektywność mycia naczyń
  • urządzenie powinno posiadać zamontowany uzdatniacz wody
  • w celu ochrony przed osadzaniem się kamienia i uzyskania optymalnej jakości mycia rekomendowane przez Stalgast profesjonalne płyny do zmywarek zapewniają doskonały efekt mycia
  • wysokość komory wsadowej ~415 mm

Dokumenty do pobrania:

Parametry:
Katalog:
Stalgast
Materiał.:
Stal nierdzewna
Wysokość - H.:
1505mm
Głębokość - D:
816mm
Szerokość - W:
728mm
Moc elektryczna:
10.8kW
Napięcie - U:
400V
Długość cyklu pracy:
90.120.180sek
Moc grzałki komory:
3kW
Moc zainstalowana:
13.8kW
Moc grzałki bojlera:
10kW

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Stalgast
Ostrobramska 75C
04-175 Warszawa
Poland

801 40 50 63
stalgast@stalgast.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie:
×