WhatsApp
Brak towaru

Piec konwekcyjno-parowy 5x GN1/1(600x400), automatyczne mycie, Inoxtrend Professional Bakery 8010141

Numer katalogowy: 8010141

Piec konwekcyjno-parowy 5x GN1/1(600x400), automatyczne mycie, Inoxtrend Professional Bakery 8010141

Dostępność: Brak u producenta.
Zadzwoń i zapytaj o zamiennik.
19111.00
19111.00
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: na zamówienie
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier pobranie 24.99
  • Kurier express przedpłata 35

Dane techniczne:

Wymiary(S/G/W): 840 x 996 x 730 mm

Moc całkowita: 7,5 kW

Zasilanie: 400 V (12 A)

Pojemność: 5x GN1/1 (600x400)

Zakres temperatur: 30-270oC

Rozstaw prowadnic: 67 mm

Parametry i wyposażenie standardowe:

Elektroniczny panel sterowania

Pojemność 40-50 posiłków

Sposób wytwarzania pary - natryskowy

Gorące powietrze - zakres temperatur - 30-270oC

Combi (gorące powietrze z parą) - zakres temperatur - 30-240oC

6 automatycznych programów po 3 kroki

Dwie prędkości wentylatora z autorewersem

Automatyczne mycie za pomocą płynów

Wentylator umieszczony z tyłu komory

Wodoodporna komora gotowania z zaokrąglonymi krawędziami ze stali nierdzewnej AISI 304;

Grzałka wykonana ze stali nierdzewnej Incoloy 800;

Izolacja termiczna komory gotowania z włókna ceramicznego;

Panel sterujący montowany bezpośrednio na drzwiach, zewnętrzne wymiary urządzenia są niezwykle kompaktowe.

Klamka o opatentowanej konstrukcji: łatwa do otwarcia nawet przy zajętych obu rękach.

Możliwość używania GN 1/1 oraz BN 600x400 w tym samym piecu

Opcjonalnie:

Sonda termiczna - cena katalogowa - 790 zł netto

Parametry:
Zasilanie::
400 V
Moc całkowita ::
7,5 kW
Pojemność komory::
5x GN1/1 (600x400)
Wymiary(S/G/W)::
840 x 996 x 730 mm

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Inoxtrend
3-go Maja 8
05-080 Izabelin k/Warszawy
Poland

22 752 25 18
eurogast@eurogast.pl

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: