WhatsApp

Mikser Spiralny Mieszalnik do Ciasta Ciężkiego Yato YG-03062 30l Uchylna Głowica

Numer katalogowy: YG-03062

Mikser spiralny marki YATO YG-03062 o pojemności 30L z uchylną głowicą.

Dostępność: W sprzedaży
4655.00
4655.00
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier express przedpłata 35

Mikser przeznaczony jest do wyrabiania ciast ciężkich takich jak:

  • pizza, 
  • chleb,
  • pierogi,
  • pączki.
Szczególnie polecany do pizzerii, piekarni, cukierni.

Napędzany jest silnikiem o mocy 1500W, zasilany prądem 220~240V / 50Hz, za pomocą przekładni zębatkowej, która gwarantuje bardzo długą żywotność mechanizmu i użytkowania.

Dzieża wraz ze spiralą obracają się jednocześnie ze stałą prędkością 158 obr/min. Wbudowany timer umożliwia nastawienie czasu pracy w zakresie do 60min. Natomiast przełączenie w pozycję manual umożliwia pracę ciągłą.

Mikser o wymiarach 760x800x440mm waży 138kg. Korpus wykonany z aluminium i stali malowany w kolorze białym jest łatwy w utrzymaniu w czystości. Natomiast dzieża oraz akcesoria dodatkowe zrobione są ze stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością.
Dzieża o pojemności 30 l i średnicy wewnętrznej 410 mm może zostać zdemontowana do mycia. Maksymalny wsad ciasta wynosi 22 kg.
Mikser posiada zabezpieczenie przeciw uruchomieniu go z podniesioną głowicą. Dodatkowym zabezpieczniem jest także automatyczne wyłączenie urządzenia przy próbie otworzenia osłony ochronnej. Ponadto mikser wyposażony jest w wyłącznik bezpieczeństwa, dzięki któremu następuje automatyczne przerwanie pracy.

Uchylna głowica robocza oraz wyjmowana dzieża ułatwiają wyjmowanie ciasta i czyszczenie dzieży co znacznie ułatwia pracę.

Mikser w zestawie posiada akcesoria:

  • spirala do wyrabiania ciast ciężkich,
  • nóż odcinający.

Przeznaczenie / zastosowanie

Mikser spiralny do wyrabiania ciast ciężkich, np.:
- na pizzę,
- pierogi,
- pączki,
- chleb.

Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

YATO
Sołtysowicka 39
51-168 Wrocław
Poland

71 32 46 330
sklep@yatogastro.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: