WhatsApp

Dystrybutor wody gazowanej nablatowy 80l/h, ZESTAW | Soda 80

Numer katalogowy: SODA80N
Dostępność: W sprzedaży
14790.00
14790.00
14494.2 14494.2 cena z kodem: WAKACJESTART
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 3 dni
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier express przedpłata 29.99

Dystrybutor wody gazowanej nablatowy 80l/h - ZESTAW Soda 80

GDZIE MOŻNA WYKORZYSTAĆ DYSTRYBUTOR?

O tym, jak ważna dla ludzkiego organizmu jest woda, nie trzeba już chyba nikogo przekonywać. Niestety jakość tej wodociągowej pozostawia wiele do życzenia, dlatego większość instytucji publicznych, firm i lokali gastronomicznych oferuje wodę butelkowaną bądź filtrowaną. Kompletny zestaw do dystrybucji wody gazowanej i niegazowanej jest szczególnie polecany do:

  • firm
  • biur
  • hoteli
  • restauracji
  • kawiarni
  • barów
  • przychodni
  • gabinetów
  • gospodarstw domowych

DLACZEGO WYBRAĆ DYSTRYBUTOR ZAMIAST WODY BUTELKOWANEJ?

  • koszt 1l litra wody z dystrybutora to około 2 groszy!
  • wygoda - woda dostępna zawsze w nieograniczonej ilości
  • ekologia
  • niższe opłaty za wywóz śmieci
  • możliwość sprzedawania wody pod własną marką
  • duży zysk na każdej szklance wody
  • brak konieczności pilnowania zamówień i płacenia rachunków za dostawę wody w butelkach  
  • sprzedajesz zawsze świeżą wodę lub napój
  • minimalny koszt wytworzenia wody z dystrybutorów SODA DRINK jest równy cenie wody wodociągowej, a koszt napojów o 50% mniejszy 
  • nie zajmujesz powierzchni magazynowej i chłodniczej 
  • koszt zakupu urządzenia zwraca się w przeciągu 2-4 miesięcy
  • brak konieczności podpisywania długoterminowych i niewygodnych umów z dostawcami napojów

W KOMPLECIE OTRZYMASZ:

  • urządzenie nablatowe Soda 80 z 2 wylewkami i kratką ociekową
  • butlę z gazem 8l (CO2) - następnie można wykorzystywać butle od dostawców regionalnych (są takie same jak do piwa)
  • reduktor ciśnienia
  • filtr wody AF C-4
  • sterylizator wody UV (działa bakteriobójczo na wodę nie zmieniając przy tym jej właściwości fizyczno-chemicznych, a specjalna konstrukcja lampy gwarantuje 99.9% redukcji bakterii)
  • licznik wody z alarmem
  • zestaw przyłączeniowy (złączki, przewody, zawory) - podłączenie jest proste i polega na połączeniu kolejnych elementów zestawu za pomocą gotowych akcesoriów

DANE TECHNICZNE:

  • zasilanie wodą wodociągową
  • wydajność: 80l/h
  • wydajność względem liczby odbiorców (na godzinę): 1-130
  • wymiary(gł/szer/wys mm): 455/270/415
  • dostępna woda: zimna, zimna gazowana
Parametry:
W zestawie:
Butla z gazem CO2 (6l), Dystrybutor wody, Licznik wody, Reduktor ciśnienia gazu, System filtracyjny z lampą UV, Zestaw przyłączeniowy

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Mijar
Azotowa 15b
41-503 Chorzów
Poland

502 314 258
biuro@mijar.pl

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: