WhatsApp

Czekoladziarka Chocopluss 3L - Urządzenie do Gorącej Czekolady i Napojów

Numer katalogowy: 540010001
Dostępność: W sprzedaży
1122.00
1122.00
1099.56 1099.56 cena z kodem: WAKACJESTART
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Paczkomat InPost 9.99
  • Orlen Paczka 16.99
  • Kurier pobranie 19.99
  • Kurier express przedpłata 29.99

Czekoladziarka Chocopluss 3l

Parametry urządzenia

  • Wymiary: 250x250x430 mm
  • Moc: 1.2 kW
  • Zasilanie: 230V
  • Pojemność: 3L

Dyspenser - stal nierdzewna, zbiornik - poliwęglan

  • Dwa termostaty
  • Przeznaczenie: Czekolada, Piwo, Wino i inne napoje
  • Regulowane otwory pozwalające na uwalnianie aromatu produktu
  • Dokładne i solidny mieszadło

Wydajna czekoladziarka

Czekoladziarka to doskonałe urządzenie do podgrzewania i mieszania gorącej czekolady, wina, piwa czy innych napojów. Dzięki mieszadle, produkt będzie miał stale doskonałą konsystencję. To doskonały sposób na urozmaicenie swojej oferty i przyciągnięcie uwagi Klientów - widok i nieporównywalny z niczym aromat podgrzewanej czekolady czy wina przywodzi na myśl najlepsze chwile i będzie idealnie budować nastrój w romantycznej restauracji podczas Walentynek czy w każdym butiku i foodtrucku.

Zbiornik ma pojemność trzech litrów, dzięki czemu nada się doskonale jako źródło dodatkowej atrakcji, a także pełnoprawne urządzenie do stałej sprzedaży gorącej czekolady. Każdy, kto próbował tego napoju wie, że najlepiej smakuje właśnie z dedykowanego urządzenia. Także napoje alkoholowe i bezalkoholowe będą doskonale podgrzane i wymieszane - grzane wino z dodatkiem goździków zachwyci każdego.

Solidnie skonstruowany dyspenser do czekolady

Dyspenser do czekolady został wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej, jest odporny na zabrudzenia i uszkodzenia, a zbiornik to wytrzymały, przezroczysty poliwęglan. Nie tylko jest bardzo odporny na uszkodzenia mechaniczne, ale pozwala również na wgląd w przygotowywany produkt, co dodatkowo zwiększa walory estetyczne urządzenia.

Pokrywa urządzenia posiada otwory uwalniające aromat, tak, by wypełnić pomieszczenie przyjemną wonią. Stopień otwarcia otworów można precyzyjnie regulować, dzięki czemu wyjątkowo silne zapachy mogą być stonowane.

Termostaty w czekoladziarce Chocopluss

W urządzeniu zastosowano dwa termostaty - regulują one temperaturę płyty grzewczej oraz płynu w pojemniku. Jest to ważne w przypadku stosowania mieszanek o różnych gęstościach. Co ważne, czyszczenie urządzenia jest ułatwione nie tylko ze względu na użyte materiały, ale także prosty demontaż zbiornika i okapnika, który można wysunąć celem umycia.

Warto również zaznaczyć, że urządzenie nie jest przeznaczone do roztapiania czekolady - powinna ona być uprzednio przygotowana, a czekoladziarka będzie odpowiadać za utrzymanie temperatury i gęstości produktu.

Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

cookPro
Kwiatowa 26
55-330 Krępice/k.Wrocławia
Poland

71 356 91 33
info@sodapluss.pl

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: