WhatsApp
Brak towaru

Czekoladziarka Chocopluss 3L - Urządzenie do Gorącej Czekolady i Napojów

Numer katalogowy: 540010001
Dostępność: Brak u producenta.
Zadzwoń i zapytaj o zamiennik.
1179.00
1179.00
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Paczkomat InPost 10
  • Orlen Paczka 18
  • Kurier pobranie 24.99
  • Kurier express przedpłata 35

Czekoladziarka Chocopluss 3l

Parametry urządzenia

  • Wymiary: 250x250x430 mm
  • Moc: 1.2 kW
  • Zasilanie: 230V
  • Pojemność: 3L

Dyspenser - stal nierdzewna, zbiornik - poliwęglan

  • Dwa termostaty
  • Przeznaczenie: Czekolada, Piwo, Wino i inne napoje
  • Regulowane otwory pozwalające na uwalnianie aromatu produktu
  • Dokładne i solidny mieszadło

Wydajna czekoladziarka

Czekoladziarka to doskonałe urządzenie do podgrzewania i mieszania gorącej czekolady, wina, piwa czy innych napojów. Dzięki mieszadle, produkt będzie miał stale doskonałą konsystencję. To doskonały sposób na urozmaicenie swojej oferty i przyciągnięcie uwagi Klientów - widok i nieporównywalny z niczym aromat podgrzewanej czekolady czy wina przywodzi na myśl najlepsze chwile i będzie idealnie budować nastrój w romantycznej restauracji podczas Walentynek czy w każdym butiku i foodtrucku.

Zbiornik ma pojemność trzech litrów, dzięki czemu nada się doskonale jako źródło dodatkowej atrakcji, a także pełnoprawne urządzenie do stałej sprzedaży gorącej czekolady. Każdy, kto próbował tego napoju wie, że najlepiej smakuje właśnie z dedykowanego urządzenia. Także napoje alkoholowe i bezalkoholowe będą doskonale podgrzane i wymieszane - grzane wino z dodatkiem goździków zachwyci każdego.

Solidnie skonstruowany dyspenser do czekolady

Dyspenser do czekolady został wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej, jest odporny na zabrudzenia i uszkodzenia, a zbiornik to wytrzymały, przezroczysty poliwęglan. Nie tylko jest bardzo odporny na uszkodzenia mechaniczne, ale pozwala również na wgląd w przygotowywany produkt, co dodatkowo zwiększa walory estetyczne urządzenia.

Pokrywa urządzenia posiada otwory uwalniające aromat, tak, by wypełnić pomieszczenie przyjemną wonią. Stopień otwarcia otworów można precyzyjnie regulować, dzięki czemu wyjątkowo silne zapachy mogą być stonowane.

Termostaty w czekoladziarce Chocopluss

W urządzeniu zastosowano dwa termostaty - regulują one temperaturę płyty grzewczej oraz płynu w pojemniku. Jest to ważne w przypadku stosowania mieszanek o różnych gęstościach. Co ważne, czyszczenie urządzenia jest ułatwione nie tylko ze względu na użyte materiały, ale także prosty demontaż zbiornika i okapnika, który można wysunąć celem umycia.

Warto również zaznaczyć, że urządzenie nie jest przeznaczone do roztapiania czekolady - powinna ona być uprzednio przygotowana, a czekoladziarka będzie odpowiadać za utrzymanie temperatury i gęstości produktu.

Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

cookPro
Kwiatowa 26
55-330 Krępice/k.Wrocławia
Poland

71 356 91 33
info@sodapluss.pl

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: