WhatsApp

Zmywarka Kapturowa Z Pompą Duoflo Bartscher

Numer katalogowy: 109349
Dostępność: W sprzedaży
31710.00
31710.00
31075.8 31075.8 cena z kodem: WAKACJESTART
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 5 dni
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier express przedpłata 29.99

Większa wydajność pompowania, mniejsze straty ciśnienia i spokojna praca - argumenty, które zdecydowanie przemawiają za wbudowaną w urządzeniu pompą DuoFlo. W połączeniu z wyjątkowo dużą wysokością załadowczą zmywarka kapturowa zapewnia nieocenioną pomoc w każdej zmywalni.


Informacje o produkcie:
  • Właściwości: pompa DuoFlo (mniejsze straty pompy) ,zbiornik z podwójnymi ścianami
  • wysokość z otwartą pokrywą: 2050 - 2110 mm
  • Wysokość talerzy maks.: 470 mm
  • Regulacja wysokości od: 1535 mm
  • Grzałka bojlera: 9.5 kW
  • Ciśnienie wody: 2 - 4 bary
  • Regulacja wysokości do: 1595 mm
  • Grzałka zbiornika: 3 kW
  • Nie wchodzi w zakres dostawy: Stół załadowczy/wyładowczy, stół ze zlewem i otworem na odpadki
  • Dopływ wody: G 3/4" M
  • Wydajność na godzinę maks.: 24 - 60 koszy
  • Pompa dozująca środek myjący: Tak
  • ilość programów zmywania: : 5
  • Pokrywa z automatyczną funkcją uruchomienia: Tak
  • Pompa wypompowująca: Tak
  • Regulowana wysokość nóżek: Tak
  • Włącznik/wyłącznik: Tak
  • Pompa wspomagająca płukanie: Tak
  • Wymiary kosza: 600 x 500 mm
  • Zmiękczacz wody: Nie
  • Cykl pracy: 60 / 120 / 150 sekund + bez końca
  • Zużycie wody przy 2 barach: 3 litry / cykl płukania
  • Pojemność zbiornika: 30 l
  • Materiał: CNS 18/10
  • Temperatura wody na dopływie: 15 °C do 60 °C
  • Częstotliwość: 50 Hz
  • Ochrona przed suchym cyklem: Tak
  • Wyłącznik bezpieczeństwa otwarcia drzwi: Tak
  • W zestawie: 1 kosz na sztućce, 4 przegrody ,1 kosz na szklanki ,1 kosz na talerze ,1 wąż dopływowy ,1 wąż odpływowy
  • Termostat bezpieczeństwa: Tak
  • Odpływ wody: Ø 32 mm
  • Przyłącze urządzenia: 3 NAC
  • Samoczyszczenie: Tak
  • Napięcie: 400 V
  • Lampka kontrolna: Wł./wył. ,gotowość do pracy ,płukanie ,Temperatura ,napełnianie zbiornika/poziom napełnienia zbiornika ,start automatyczny ,samoczyszczenie
  • Wysokość szklanek maks.: 440 mm
  • Dodatkowe płukanie na zimno: Nie
  • Podwójne ściany: Nie
  • Moc przyłączeniowa: 11 kW
  • Wielkość tacy maks.: 600 x 500 mm
  • Ważna wskazówka: Zalecamy przyłącze ciepłej wody
  • Wymiary: szer. 790.0 x gł. 955.0 x wys. 1535.0 mm
  • Waga: 106,40 kg
Do pobrania:
Karta danych
Rysunek w rozłożeniu na części
Schemat ideowy

Parametry:
Wysokość.:
1535.0
Szerokość.:
790.0
Napięcie:
400 V
Głębokość.:
955.0
Materiał:
CNS 18/10
W zestawie:
1 kosz na sztućce, 4 przegrody ,1 kosz na szklanki ,1 kosz na talerze ,1 wąż dopływowy ,1 wąż odpływowy
Właściwości:
pompa DuoFlo (mniejsze straty pompy) ,zbiornik z podwójnymi ścianami
Nie wchodzi w zakres dostawy:
Stół załadowczy/wyładowczy, stół ze zlewem i otworem na odpadki
Częstotliwość:
50Hz
Lampka kontrolna:
Wł./wył. ,gotowość do pracy ,płukanie ,Temperatura ,napełnianie zbiornika/poziom napełnienia zbiornika ,start automatyczny ,samoczyszczenie
Włącznik/wyłącznik:
Tak
Ciśnienie wody:
2 - 4 bary
Temperatura wody na dopływie:
15 °C do 60 °C
Przyłącze urządzenia:
3 NAC
Regulowana wysokość nóżek:
Tak
Regulacja wysokości do:
1595 mm
Regulacja wysokości od:
1535 mm
Ochrona przed suchym cyklem:
Tak
Termostat bezpieczeństwa:
Tak
Pojemność zbiornika:
30 l
Odpływ wody:
Ø 32 mm
wysokość z otwartą pokrywą:
2050 - 2110 mm
Wyłącznik bezpieczeństwa otwarcia drzwi:
Tak
Wysokość talerzy maks.:
470 mm
Grzałka bojlera:
9.5 kW
Grzałka zbiornika:
3 kW
Dopływ wody:
G 3/4" M
Wydajność na godzinę maks.:
24 - 60 koszy
Pompa dozująca środek myjący:
Tak
ilość programów zmywania::
5
Pompa wypompowująca:
Tak
Pompa wspomagająca płukanie:
Tak
Wymiary kosza:
600 x 500 mm
Zmiękczacz wody:
Nie
Cykl pracy:
60 / 120 / 150 sekund + bez końca
Zużycie wody przy 2 barach:
3 litry / cykl płukania
Wysokość szklanek maks.:
440 mm
Samoczyszczenie:
Tak
Dodatkowe płukanie na zimno:
Nie
Pokrywa z automatyczną funkcją uruchomienia:
Tak

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Bartscher
Franz-Kleine-Str. 28
33154 Salzkotten
Germany

49 5258 971-0
info@bartscher.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: