WhatsApp

Szatkownica Elektryczna Yato YG-03100 z Zestawem 5 Tarcz Krajalnica do Warzyw

Numer katalogowy: YG-03100
Dostępność: W sprzedaży
2193.00
2193.00
2149.14 2149.14 cena z kodem: WAKACJESTART
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Orlen Paczka 16.99
  • Kurier express przedpłata 29.99

Profesjonalna elektryczna szatkownica do warzyw przeznaczona do użytku w gastronomii, restauracjach oraz firmach cateringowych. Silnik o mocy 0,55 kW zapewnia wysoką wydajność (nawet 300 kg/h). Pozwala to na bardzo szybkie krojenie warzyw, co jest szczególnie ważne dla użytkowników profesjonalnych.

ZESTAW ZAWIERA:

  • Szatkownicę elektryczną
  • Tarczę plastry 2 mm
  • Tarczę plastry 4 mm
  • Tarczę wiórki 3 mm
  • Tarczę wiórki 4 mm
  • Tarczę wiórki 7 mm
  • Tarczę wybierakową (dysk wyrzutowy)
  • Szczotkę do czyszczenia

OPIS DZIAŁANIA:

Wrzut warzyw możliwy jest poprzez owalny otwór wsadowy o wymiarach 175x80 mm z wygodnym popychaczem dźwigniowym lub poprzez mały otwór okrągły o średnicy 50 mm z popychaczem ręcznym (odpowiedni np. do marchewki). Wysokość wylotu od podłoża wynosi 18 cm, co umożliwia podstawienia naczynia na pokrojone składniki.

BUDOWA:

Korpus urządzenia wykonany jest z wysokiej jakości stopu aluminium i magnezu z anodyzowaną powierzchnią. Dzięki temu urządzenie jest bardzo łatwe w czyszczeniu i utrzymaniu w czystości. Dodatkowo zastosowana jest tarcza osłaniającą mechanizm obrotowy przed zabrudzeniem (tarcza wybierakowa).

BEZPIECZEŃSTWO:

Szczególną wagę zwrócono na zachowanie bezpieczeństwa pracy. Dlatego urządzenie posiada wyłącznik bezpieczeństwa, bryzgoszczelny, odporny na zachlapanie wodą podczas pracy jak i mycia. Dodatkowo mikro wyłącznik uniemożliwia pracę urządzenia po otwarciu klapy. Szatkownica wyposażona jest w cztery nóżki anty-poślizgowe zapewniające stabilność podczas pracy. W skład zestawu wchodzi także dodatkowa szczotka do czyszczenia ze skrobakiem.

Parametry:
Materiał:
AL-MG
Wymiary (DxSxW) [cm]:
56x58x24
Wydajność [kg/h]:
300

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

YATO
Sołtysowicka 39
51-168 Wrocław
Poland

71 32 46 330
sklep@yatogastro.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: