WhatsApp

Szatkownica Elektryczna Yato YG-03100 z Zestawem 5 Tarcz Krajalnica do Warzyw

Numer katalogowy: YG-03100
Dostępność: W sprzedaży
2193.00
2193.00
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Orlen Paczka 18
  • Kurier express przedpłata 35

Profesjonalna elektryczna szatkownica do warzyw przeznaczona do użytku w gastronomii, restauracjach oraz firmach cateringowych. Silnik o mocy 0,55 kW zapewnia wysoką wydajność (nawet 300 kg/h). Pozwala to na bardzo szybkie krojenie warzyw, co jest szczególnie ważne dla użytkowników profesjonalnych.

ZESTAW ZAWIERA:

  • Szatkownicę elektryczną
  • Tarczę plastry 2 mm
  • Tarczę plastry 4 mm
  • Tarczę wiórki 3 mm
  • Tarczę wiórki 4 mm
  • Tarczę wiórki 7 mm
  • Tarczę wybierakową (dysk wyrzutowy)
  • Szczotkę do czyszczenia

OPIS DZIAŁANIA:

Wrzut warzyw możliwy jest poprzez owalny otwór wsadowy o wymiarach 175x80 mm z wygodnym popychaczem dźwigniowym lub poprzez mały otwór okrągły o średnicy 50 mm z popychaczem ręcznym (odpowiedni np. do marchewki). Wysokość wylotu od podłoża wynosi 18 cm, co umożliwia podstawienia naczynia na pokrojone składniki.

BUDOWA:

Korpus urządzenia wykonany jest z wysokiej jakości stopu aluminium i magnezu z anodyzowaną powierzchnią. Dzięki temu urządzenie jest bardzo łatwe w czyszczeniu i utrzymaniu w czystości. Dodatkowo zastosowana jest tarcza osłaniającą mechanizm obrotowy przed zabrudzeniem (tarcza wybierakowa).

BEZPIECZEŃSTWO:

Szczególną wagę zwrócono na zachowanie bezpieczeństwa pracy. Dlatego urządzenie posiada wyłącznik bezpieczeństwa, bryzgoszczelny, odporny na zachlapanie wodą podczas pracy jak i mycia. Dodatkowo mikro wyłącznik uniemożliwia pracę urządzenia po otwarciu klapy. Szatkownica wyposażona jest w cztery nóżki anty-poślizgowe zapewniające stabilność podczas pracy. W skład zestawu wchodzi także dodatkowa szczotka do czyszczenia ze skrobakiem.

Parametry:
Materiał:
AL-MG
Wymiary (DxSxW) [cm]:
56x58x24
Wydajność [kg/h]:
300

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

YATO
Sołtysowicka 39
51-168 Wrocław
Poland

71 32 46 330
sklep@yatogastro.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: