WhatsApp

Zamrażarka laboratoryjna 355L 600x700x1875 | Medgree MLF 450 S

Numer katalogowy: 800920_600
Dostępność: W sprzedaży
16023.00
16023.00
15702.54 15702.54 cena z kodem: WAKACJESTART
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 21 dni
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier express przedpłata 29.99

Zamrażarka laboratoryjna 355L 600x700x1875 Medgree MLF 450 S

  • Powierzchnia wnętrza z Białego Aluminium ułatwiająca czyszczenie
  • Obudowa ze stali plastyfikowanej w kolorze białym, która gwarantuje brak korozji podczas użytkowania 
  • Przeznaczona do pracy w zakresie temperatury otoczenia 10°C do 30°C oraz wilgotności względnej do 55%
  • Fabrycznie ustawiona temp. nominalna -18°C, może być łatwo regulowana w zakresie od -10°C do -25°C
  • Izolacja 80mm z Poliuretanu na bazie wody, zapewnia większą stabilność temperatury
  • Statyczny Układ Chłodzenia na ścianach umożliwia zmienianie wysokości półek i manualne odszranianie
  • Wewnętrzny wentylator zapewniający szybką stabilizację temperatury po otwarciu drzwi
  • Regulowane Półki pozwalają dostosować przestrzeń do różnych typów przechowywanych produktów, wyk. ze stali plastyfikowanej 5 x (413 x 438mm)
  • 4 Koła + 2 Regulowane Nogi, umożliwiające łatwe przemieszczanie i poziomowanie sprzętu nawet na nierównych 
  • powierzchniach
  • Zamek na klucz, zapobiegający nieautoryzowanemu dostępowi 
  • Sterownik typu Easy (patrz specyfikacje szczegółowe)

Parametry techniczne Medgree MLF 450 S:

  • Model: MLF 450 S
  • Szerokość: 600mm
  • Głębokość: 700 (+50)mm
  • Wysokość: 1875mm
  • Pojemność: 355L
  • Waga: 97 kg
  • Moc: 320W
  • Zasilanie: 230V - 50Hz
  • Zużycie energii: 1300 kwh/rok
  • Półki: 5
  • Hałas: < 50 dB
  • Czynnik chłodzący: R 290
Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Medgree
3-go Maja 8
05-080 Izabelin k/Warszawy
Poland

22 752 25 18
eurogast@eurogast.pl

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: