WhatsApp

Szeroki Grill Kontaktowy Elektryczny Panini Xl 2700W 545 Mm Hendi 263624

Numer katalogowy: 263624
Dostępność: W sprzedaży
1214.00
1214.00
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Orlen Paczka 18
  • Kurier express przedpłata 35

Grill kontaktowy PANINI XL 2700W Hendi 263624

Profesjonalny grill do mięsa, bułek, kebaba przeznaczony do użytku w gastronomii. Duża, pojedyncza płyta grzewcza łączy w sobie cechy grilla podwójnego z kompaktowymi wymiarami zewnętrznymi urządzenia. Solidna konstrukcja, mocne sprężyny podtrzymujące górną pokrywę i optymalnie dobrana moc, dają poczucie komfortu i bezproblemową eksploatację. Kontakt grille marki Hendi to popularne urządzenia obecne w wielu punktach gastronomicznych w Polsce i w innych krajach.

Specyfikacja grilla kontaktowego Hendi

  • Przeznaczony jako wyposażenie barów, bistr, restauracji, stacji benzynowych
  • Doskonale podgrzewa i grilluje mięso, kiełbaski, warzywa, pieczywo
  • Umożliwia przygotowanie oryginalnych włoskich panini z charakterystycznymi rumianymi paskami
  • Obudowa ze stali nierdzewnej 18/10, gwarantującej długoletnie użytkowanie
  • Otwory wentylacyjne w obudowie chronią podzespoły przed przegrzaniem
  • Żeliwne ryflowane płyty grzewcze z powłoką zapobiegającą przywieraniu potraw
  • Dolna płyta z rantami na bokach i tyle oraz tacka ociekowa na froncie ułatwiają utrzymanie czystości
  • Górna płyta unoszona za pomocą nienagrzewającej się rączki
  • Mechanizm sprężynowy umożliwia zablokowanie pokrywy w dowolnej pozycji
  • Grzałki o dużej mocy umożliwiają szybkie przygotowanie posiłków
  • Temperatura sterowana elektromechanicznie, płynnie za pomocą termostatu w zakresie od 0°C do 300°C
  • Lampka kontrolna do monitorowania pracy urządzenia
  • Wyłącznik sieciowy ze zintegrowaną lampką kontrolną
  • Przewód elektryczny o długości 1,7 m, wyposażony we wtyczkę z uziemieniem
  • Gumowe nóżki stabilizujące urządzenie
  • W zestawie szczotka do czyszczenia płyt

Dane techniczne:

  • Zakres temperatury do / temperatura maksymalna (°C):300
  • Wymagana instalacja przez elektryka:Nie
  • Długość przewodu: 1700 mm
  • Napięcie: 230 V
  •  Moc wejściowa: 2700 W
  • Strefa użytkowania:Do użytku wewnątrz pomieszczeń, Kuchnia
  • Wysokość: 210 mm
  • Długość: 548 mm
  • Szerokość wewnętrzna: 270 mm
  • Długość wewnętrzna: 450 mm
  • Szerokość: 415 mm
  • Waga (kg): 29.37



Parametry:
Długość (mm):
548
Programowalny:
False
Szerokość (mm):
415
Wysokość (mm):
210
Moc wejściowa (W):
2700
Panel sterowania:
Analogowy
Długość wewnętrzna (mm):
450
Szerokość wewnętrzna (mm):
270
ProductSummary:
Designed for roasting, heating, browning meats, sausages, vegetables and bread. Powerful heaters enable quick and efficient meal preparation. Suitable for restaurants, bars and catering companies.
ProductTempRangeTo:
300
Kran spustowy:
False

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: