WhatsApp
Brak towaru

Szafa mroźnicza gastronomiczna 500L | Byfal ZS-500

Numer katalogowy: ZS-500
Dostępność: Brak u producenta.
Zadzwoń i zapytaj o zamiennik.
6151.00
6151.00
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier pobranie 24.99
  • Kurier express przedpłata 35

Szafa mroźnicza gastronomiczna 500L Byfal ZS-500

Szafa mroźnicza zbudowana jest w kształcie szafy pionowej, w której ściany i pokrywa izolowane są pianką poliuretanową. Płaszcz zewnętrzny wykonany jest z blachy ocynkowanej pokrytej zewnętrznie PVC, przez co jest odporna na korozję i zarysowania. Ściany wewnętrzne szafy wykonane są z blachy nierdzewnej, a dno z ABS dopuszczonego do kontaktu z żywnością. Pod blachą nierdzewną umieszczony jest parownik. Na bocznej ścianie pod płaszczem zewnętrznym znajduje się skraplacz. Uchylne drzwi zamocowane są na zawiasach. Dodatkowo w skład układu chłodniczego wchodzi kompresor i zawór rozprężny w postaci rurki kapilarnej oraz filtr. Do sterowania pracą kompresora zastosowany jest sterownik elektroniczny który pozwala zmieniać nastawy żądanej temperatury chłodzenia i dodatkowo wyświetla aktualną wartość temperatury komory chłodniczej.

Zamrażarka gastronomiczna Byfal ZS-500 dane techniczne:

  • Identyfikator modelu: ZS-500
  • Typ urządzenia: Wolnostojące
  • Klasa klimatyczna: 4
  • Min. temperatura otoczenia [st C]: 10 
  • Maks. temperatura otoczenia [st C]: 30
  • Roczne zużycie energii [kWh/r]: 460
  • Poziom emisji hałasu [db(A)]: 40
  • Zdolność zamrażania [kg/24h]: 20 
  • Rodzaj rozmrażania: manualne
  • Temperatura przechowywania -18 
  • Pojemność komory: 498 l 

Polska szafa mroźnicza marki Byfal - parametry:

  • Zasilanie V/Hz 240 / 50
  • Prąd nom./max. A 0,41 / 4
  • Ilość półek: 6 szt.
  • Półki nieregulowane SxGxH mm: 5 szt. 540x660x240 + 1szt. 540x400x220
  • Max obciążenie półki: 20 kg
  • Nóżki regulacyjne 2 szt.
  • Czynnik chłodniczy IP R290
  • Dawka czynnika: 60g
  • Odszranianie: ręczne

 

Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Byfal
Perłowa 17
77-132 Niezabyszewo
Poland

602 793 544
sprzedaz@byfal.pl

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: