WhatsApp

Ręczna Maszynka Do Krojenia Ziemniaków Seria Sammic Cf-5 Hendi 1020061

Numer katalogowy: 1020061
Dostępność: W sprzedaży
1505.00
1505.00
1474.9 1474.9 cena z kodem: WAKACJESTART
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Paczkomat InPost 9.99
  • Orlen Paczka 16.99
  • Kurier pobranie 19.99
  • Kurier express przedpłata 29.99

Ręczna maszynka do krojenia ziemniaków seria Sammic CF-5 Hendi 1020061

  • Urządzenie do krojenia w słupki i frytki ziemniaków oraz innych twardych warzyw i owoców o miąższu zwartym
  • Idealne rozwiązanie dla małych lokali gastronomicznych i restauracji gdzie typowa szatkownica elektryczna z zestawem do krojenie w słupki/frytki jest nieopłacalna ze względów ekonomicznych
  • Cięcie gładkie i jednorodne, bez odrzutów i bez wysiłku
  • W zestawie prasa z nożami pozwalająca na osiągniecie wymiary frytek 10x10 mm
  • Wydłużona rączka zapewniająca optymalne rezultaty przy minimalnym wysiłku
  • Bardzo elastyczne sprężyny pomagające unieść bez trudu ramię robocze
  • Wygodne użycie: sprężyny umieszczone z tyłu, pozostawiają prasę z nożami zupełnie wolne
  • Korpus wykonany z aluminium: lekki i mocni
  • Uchwyty, nakrętki i śruby ze stali nierdzewnej
  • Podstawa wyposażona w przyssawki zapewniające stabilność na powierzchni roboczej
  • Łatwe czyszczenie
  • Zestaw pras z nożami różnych rozmiarów i miski do przechowywania pociętych ziemniaków dostępne jako opcjonalne akcesoria
  • Możliwość wymiany zestawów pras z kratkami tnącymi na wymiarach 8x8 oraz 12x12 mm (opcjonalne)
Parametry:
Długość (mm):
512
Szerokość (mm):
280
Wysokość (mm):
735
Cecha:
280x512x(H)735 (przy uniesionej dźwigni)
ProductMaterials:
Stainless steel;PP (Polypropylene)
ProductSummary:
CF-5 manual potato slicer by Sammic is a product for slicing potatoes and other hard vegetables and fruits into bars. CF-5 fries slicer is perfect for small catering establishments and restaurants.
Ilość w opakow.::
1

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: