WhatsApp

Profesjonalna Pakowarka Zgrzewarka Próżniowa Komorowa 2,2kW

Numer katalogowy: MM-PPUC60/1.2200.2K
Dostępność: W sprzedaży
15419.00
15419.00
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier express przedpłata 35

Profesjonalna Pakowarka Zgrzewarka Próżniowa Komorowa 2,2kW

Pakowarka próżniowa ppUC60/1.2200.2k to profesjonalne urządzenie do pakowania próżniowego w przeznaczonej do tego celu komorze, zamykanej hermetycznie pokrywą. Pakowarka próżniowa służy do pakowania różnych produktów spożywczych, takich jak mięso, wędliny, ryby, warzywa czy owoce, produkty sypkie, np. kawa. Produkty te mogą być pakowane w worki lub pojemniki przeznaczone do pakowania próżniowego. Pakowanie próżniowe pozwala zachować świeżość produktom żywnościowym przez długi czas. Przede wszystkim dzięki temu, że usuwa powietrze, które jest głównym czynnikiem sprzyjającym rozkładowi. Umożliwia to znaczne wydłużenie terminu przydatności do spożycia bez utraty właściwości organoleptycznych (produkty nie wysychają, nie tracą aromatu). Urządzenie wykonane jest ze stali nierdzewnej. Wyposażone w 2 komory umożliwia przygotowanie produktów w jednej komorze w czasie gdy trwa pakowanie w drugiej. Posiada higieniczną komorę z poliwęglanu z zaokrąglonymi narożnikami ułatwiającą utrzymanie czystości. Przycisk STOP umożliwiający awaryjne przerwanie procesu pakowania oraz manometr (wskaźnik ciśnienia), pozwalający na kontrolę próżni. Urządzenie pakujące o zwiększonej wydajności doskonale sprawdzi się w pracy ciągłej.

Pakowarka próżniowa - parametry:

  • długość zgrzewu: 60 cm
  • szerokość zgrzewu: 1 cm
  • max. grubość zgrzewu: 0,1-0,5 mm
  • czas zgrzewania: 10-40 sec
  • komora o wielkości 67x54,5x14,5 cm

Parametry:
Kolor.:
Inox
Materiał:
stal nierdzewna
Grubość w centymetrach:
60
Napięcie V:
380
Waga w kilogramach:
252
Wysokość w centymetrach:
101
Moc w kilowatach:
2,2

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Gastroprofit
Wincentego Danka 8/lu14
31-223 Kraków
Poland

12 307 06 04
sklep@gastroprofit.pl

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: