WhatsApp

Nadstawka chłodnicza 180 cm 8x GN 1/4 Hendi 232927

Numer katalogowy: 232927
Dostępność: W sprzedaży
2197.00
2197.00
2153.06 2153.06 cena z kodem: WAKACJESTART
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Orlen Paczka 16.99
  • Kurier pobranie 19.99
  • Kurier express przedpłata 29.99

Nadstawka chłodnicza 180 cm 8x GN 1/4 Hendi 232927

Urządzenie przeznaczone do restauracji, kebabów, pizzerii. Dzięki szklanej witrynie, zapewnia pełną higienę.

Parametry Hendi 232927:

  • Nadstawka chłodnicza renomowanej firmy Hendi z linii Arktic
  • Obudowa z wysokogatunkowej stali nierdzewnej
  • Witryna ze szkła hartowanego
  • Chłodzenie statyczne
  • Grubość ilozacji: 40 mm
  • Cyfrowy wyświetlacz
  • Elektroniczny termostat
  • Zakres temp: -2/+8 st. C
  • Agregat EMBRACO
  • Kompresor o mocy 1/5 KM
  • Automatyczne rozmrażanie
  • Czynnik chłodzący: R134a (140g)
  • Klasa klimatyczna N
  • Praca do temp. otoczenia +32 st. C
  • 4 nóżki z tworzywa
  • Moc: 170 W
  • Zasilanie: 230 V
  • Wymiary (mm): 1800x335x430 (h)
  • Pojemność: 8x GN 1/4
  • Pojemniki sprzedawane oddzielnie
  • Posiada atest
  • Marka: Hendi
  • Kod: 232927
Parametry:
Długość (mm):
1805
Szerokość (mm):
335
Wysokość (mm):
430
Moc wejściowa (W):
180
Typ opakowania:
Paleta
Cecha:
8x GN 1/4
ProductMaterials:
Stainless steel
ProductViewProductGroupDescription:
Inner and outer casing made of high-grade stainless steel Static cooling - cooled bottom of the inner basin EMBRACO refrigeration unit Insulation thickness: 40 mm (material: C5H10) Digital display, electronic thermostat Climate class: 5 Refrigerant: R600a (40 g) Average daily electricity consumption: 1.55 kW Temperature range: 0/8°C Compressor: EMT45HLR with 1/5 hp Automatic defrosting Smooth operation in ambient temperature of up to 32°C and relative humidity up to 60% 4 plastic feet (31)
ProductTempRangeTo:
8
Ilość w opakow.::
1

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: