WhatsApp
Brak towaru

Lodówka Gastronomiczna Z Zamrażarką 3-Drzwiowa 890+420l Hendi 233153

Numer katalogowy: 233153
Dostępność: Brak u producenta.
Zadzwoń i zapytaj o zamiennik.
10458.00
10458.00
10248.84 10248.84 cena z kodem: WAKACJESTART
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier express przedpłata 29.99

Wysokiej jakości profesjonalna szafka chłodniczo-mroźnicza HENDI Arktic. Wykonana ze stali nierdzewnej, zapewnia doskonały stosunek ceny do jakości.

CECHY:

  • Obudowa wewnętrzna i zewnętrzna z wysokogatunkowej stali nierdzewnej (tylna zewnętrzna ściana ze stali galwanizowanej) 
  • Chłodzenie wymuszone zapewnia równomierny rozkład temperatury
  • Grubość izolacji 50 mm (materiał: C5H10)
  • Cyfrowy wyświetlacz
  • Elektroniczny termostat
  • Agregaty chłodnicze EMBRACO
  • Automatyczne odparowanie skroplin
  • Klasa klimatyczna: 4
  • Bezproblemowa praca urządzenia do temp. otoczenia +38°C
  • Samozamykające się, nieprzestawne drzwi wyposażone w zamek
  • Wygodny profilowany uchwyt do otwierania drzwi
  • 4 kółka, w tym 2 z hamulcami
  • Kompresory: chłodniczy i mroźniczy NE2134Z o mocy 2x 1/2 KM
  • Dostępność: 3-60 dni zależnie od stanów magaznowych
  • Marka: Hendi
  • Linia: Arktic
  • Model: 233153

DANE TECHNICZNE:

  • Wymiary zewnętrzne: 1800x745x(H)1950 mm
  • Komora chłodnicza 1100x540x(H)1380 mm 
  • Komora mroźnicza 525x540x(H)1380 mm
  • Czynnik chłodzący: chłodniczy R134a (300g) mroźniczy R134a (390g)
  • W zestawie 3 półki na drzwi: 525x530 mm (komora chłodnicza) + 510x525mm (komora mroźnicza) o maksymalnej nośności ok. 40 kg każda (przy równomiernym obciążeniu półki)
  • Średnie dobowe zużycie energii elektrycznej: 8 kW
  • Waga: 180 kg
  • Zakresy temperatur: -2/+8°C (część chłodnicza) i -17/-22°C (część mroźnicza)
  • Moc: 750 W
  • Zasilanie: 230 V
Parametry:
Długość (mm):
1800
Szerokość (mm):
740
Wysokość (mm):
1950
Moc wejściowa (W):
1150
ProductViewProductGroupDescription:
Inner and outer housing are made of high-quality stainless steel, except the outer rear cover which is made of galvanized steel. Forced cooling. Insulation 50 mm thick (material: C5H10). Digital display and electronic thermostat. EMBRACO compressor. Automatic evaporation of condensation. Climatic class: 4 Self-closing lockable door, opens on the left side. Comfortable curved door handle. Fitted with 4 wheels of which 2 are castor wheels.
ProductTempRangeTo:
8
Ilość w opakow.::
1

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: