WhatsApp

Kocioł warzelny elektryczny z grzaniem pośrednim | automatyczne napełnianie | 36 kW | 400V | 300 l | 1350x900x900 mm | RQLF-301E

Numer katalogowy: GP-RQLF-301E
Dostępność: W sprzedaży
41833.00
41833.00
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier pobranie 24.99
  • Kurier express przedpłata 35

Opis:

  • Profesjonalny i bardzo wydajny elektryczny kocioł warzelny z grzaniem pośrednim z linii 900
  • Stworzone jako rezultat ponad 40 letniego doświadczenia w produkcji kotłów warzelnych
  • Pozwala na gotowanie zup, gulaszy, makaronów, dań mlecznych; gotowanie na parze mięsa, ryb, warzyw, grzybów; podgrzewanie lub gotowanie na parze mrożonych lub półgotowych potraw
  • Idealnie sprawdzi się w zakładach żywienia zbiorowego takich jak restauracje, stołówki, szkoły, szpitale, zakłady karne lub różnego rodzaju lokalach gastronomicznych
  • Kocioł jest pośrednio ogrzewany za pomocą pary wodnej wytwarzanej przez elektryczne grzałki w przestrzeni między płaszczami z podwójnymi ściankami, o ciśnieniu roboczym 0,5 bar, gwarantuje równomierne ogrzanie bez ryzyka przypalenia
  • Kocioł posiada automatyczny system napełniania wody i elektroniczny układ kontroli jej poziomu w płaszczu wodnym do wymaganego poziomu, sterowanego za pomocą zaworu elektromagnetycznego
  • Zbiornik ogrzewacza napełniany jest wodą za pomocą kranu z obrotową wylewką, z dwoma osobnymi przyłączami do wody uzdatnionej i zimnej wody z sieci
  • Zlewanie wody ze zbiornika odbywa się za pomocą zaworu w postaci kranu lub zaworu spustowego, z możliwością podłączenia odpływu do kanalizacji
  • Kran spustowy 6/4 cala z dużym przepustem, ułatwiającym opróżniania kotła, z blokadą przed przypadkowym użyciem
  • W przypadku niefiltrowanej wody z sieci zalecane jest zastosowanie zmiękczacza do wody, aby zachować walory smakowe wody oraz zapewnić urządzeniu ochronę przed zakamienieniem
  • Zawór bezpieczeństwa z ciśnieniomierzem chroniący kocioł przed nadmiernym wzrostem ciśnienia w czasie ogrzewania i odpowietrzania podczas uruchamiania i usuwania podciśnienia powstającego podczas fazy schładzania
  • Kocioł szybko nagrzewa się do maksymalnej mocy
  • Pokrywa z zawiasami samobalansującymi - sprężynowy mechanizm odchylania pokrywy pozwala na utrzymanie otwartej pokrywy w jednej pozycji
  • Dno zbiornika warzelnego wykonane z blachy o grubości 2,5 mm
  • Wyposażony w pokrętło do regulacji mocy
  • W całości wykonany z najwyższej jakości stali nierdzewnej
  • Możliwość zamówienia kotła z dotykowym panelem sterowania - za dopłatą
  • Podwójny system bezpieczeństwa, profesjonalny system instalacji elektrycznej i zastosowanie najwyższej jakości komponentów pozwala na długotrwałe i bezpiecznie działania oraz eksploatację kotła warzelnego
  • Nóżki z regulowaną wysokością
  • Łatwy w czyszczeniu i utrzymaniu czystości
  • Wszystkie komponenty mające kontakt z żywnością spełniają wszystkie normy HACCP

 

Parametry techniczne:

  • Wymiary zewnętrzne [mm]: 1350x900x900
  • Pojemność [l]: 300
  • Pojemność zbiornika ogrzewacza [l]: 49
  • Napełnianie wodą: automatyczne
  • System grzania: pośredni
  • Przyłącze wody uzdatnionej: 1/2"
  • Przyłącze wody zimnej: 1/2"
  • Zawór spustowy: 6/4"
  • Czas nagrzewania 20-90 °C [min.]: 67
  • Moc [kW]: 36
  • Zasilanie [V]: 400
  • Waga [kg]: 190
Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Resto Quality
Zamknięta 10/1,5
30-554 Kraków
Poland

12-307-06-72
info@restoquality.pl

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: