WhatsApp

Kocioł warzelny do piwa LCD 60L | Hendi 289969

Numer katalogowy: 289969
Dostępność: W sprzedaży
1789.00
1789.00
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Paczkomat InPost 10
  • Orlen Paczka 18
  • Kurier pobranie 24.99
  • Kurier express przedpłata 35

Parametry:

  • Materiał obudowy: Stal nierdzewna AISI 304, szkło hartowane
  • Zasilanie: 230 V
  • Moc: 3000 W
  • Pojemność: 60 l
  • Regulacja temperatury: Tak (od 30°C do 100°C co 0,1°C)
  • Regulacja mocy grzewczej: Tak
  • Timer: Tak
  • Wbudowane programy: 9 automatycznych + 1 manualny
  • Kran spustowy: Tak
  • Mieszanie: Tak (pompa)
  • Wskaźnik poziomu napełnienia: Tak
  • Wymiary (SxGxW): 40 x 40 x 78 cm

Opis:

Urządzenie wykonano z wysokiej jakości, trwałej, odpornej na korozję oraz łatwej w utrzymaniu w czystości stali nierdzewnej AISI 304. Duże uchwyty ułatwiają przenoszenie urządzenia. Zbiornik posiada wewnętrzną skalę pojemności. Pokrywa wykonana z hartowanego szkła umożliwia obserwowanie procesu przygotowywania zacieru oraz warzenia brzeczki, a tym samym daje użytkownikowi pełnię kontroli nad tymi istotnymi etapami produkcji piwa.

Panel sterowania:

Urządzenie wyposażono w intuicyjny panel sterowania umożliwiający wybór 1 z 9 automatycznych trybów pracy lub pracę w trybie manualnym.

Ustawienia:

Użytkownik w trybie manualnym może zaprogramować od 3 do 9 etapów gotowania określając dla każdego z nich temperaturę (30°C do 100°C), moc grzania (do 3000 W) oraz czas każdego etapu. Pompa zapewnia odpowiednie mieszanie zawartości zbiornika. Po każdym etapie uruchamiany jest sygnał dźwiękowy, co przypomina o konieczności dodania poszczególnych składników.

Parametry:
Programowalny:
False
Wysokość (mm):
780
Moc wejściowa (W):
3000
Średnica (mm):
400
Cecha:
60 l
Maksymalna objętość (L):
60
ProductTempRangeTo:
100
Ilość w opakow.::
1

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: