WhatsApp

Profesjonalna Zmywarka-Wyparzarka Gastronomiczna Stalgast 801506 z Dozownikami

Numer katalogowy: 801506
Dostępność: W sprzedaży
5579.00
5579.00
5467.42 5467.42 cena z kodem: WAKACJESTART
Kolor/Wzór
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier pobranie 19.99
  • Kurier express przedpłata 29.99

Zmywarka gastronomiczna do naczyń Stalgast 801506

Prezentowany model to wysokiej jakości profesjonalna zmywarka gastronomiczna z funkcją wyparzania. Urządzenie jest produkowane przez uznaną w świecie gastronomii polską markę Stalgast. Najwyższa jakość wykonania, solidna konstrukcja oraz atrakcyjna cena, a także doskonałe zaplecze serwisowe, sprawiają iż zmywarko-wyparzarka Stalgast 801506 to obecnie jedno z najpopularniejszych urządzeń myjących do profesjonalnej kuchni gastronomicznej.

image

Konstrukcja zmywarki Stalgast 801506 z dozownikami płynów

Zmywarka do naczyń Stalgast 801506 to w pełni profesjonalne urządzenie wykonywane w polskiej fabryce Stalgast w Radomiu. Konstrukcja wykonana ze stali nierdzewnej. Zmywarko-wyparzarka do naczyń jest przystosowana do mycia talerzy, szkła, tac i pojemników GN 1/1. W komplecie znajdziesz jelitkowy dozownik płyny nabłyszczającego oraz detergentu do mycia. Zmywarka gastronomiczna do naczyń Stalgast 801506 posiada dwa cykle mycia: 2 minuty lub 3 minuty. Komora zmywarki 801506 marki Stalgast mieści naczynia o maksymalnej średnicy 32 cm.

 

image

Wyparzanie naczyń i standardowe wyposażenie zmywarki Stalgast 801506

W zestawie ze zmywarką otrzymają Państwo kosz do talerzy, kosz uniwersalny oraz pojemnik na sztućce. Prezentowany model zmywarki posiada dwa dozowniki płynów (myjący i nabłyszczający), ale nie jest wyposażony w pompę spustową. W przypadku wątpliwości dotyczących konieczności doposażenia zmywarki w ten element, zachęcamy do kontaktu z naszymi Doradcami, którzy wyjaśnią kwestie techniczne związane z tym zagadnieniem. Wyparzarka jest dedykowana do obiektów, w których odpływ wody znajduje się w podłodze lub istnieje możliwość ustawienia zmywarki na podstawie lub innych meblach, dzięki czemu odpływ wody będzie odbywał się grawitacyjnie. Zmywarka Stalgast 801506 posiada funkcję wyparzania naczyń, sztućców i innych akcesoriów gastronomicznych, dzięki czemu spełnia wymogi HACCP i jest dopuszczona do użytku w profesjonalnej gastronomii, szkołach, przedszkolach, żłobkach oraz innych punktach zbiorowego żywienia.

Przydatna wiedza dotycząca eksploatacji zmywarki Stalgast 801506 bez pompy spustowej - sklep Gastroprofit.pl radzi:

Zmywarka do naczyń 801506 to urządzenie dostępne na rynku od wielu lat. W tym czasie konstrukcja jest nieustannie udoskonalana, dzięki czemu obecnie urządzenie charakteryzuje się bardzo dobrym stosunkiem ceny do jakości. Warto pamiętać, że najlepsze efekty mycia osiąga się, gdy stosuje się akcesoria i płyny rekomendowane przez producenta. Stalgast zaleca, by do mycia naczyń stosować płyny myjące i nabłyszczające własnej marki kliknij. Warto pamiętać, że w Polsce mamy różną twardość wody zależnie od regionu kraju. Technik specjalizujący się w montażu urządzeń gastronomicznych (zapytaj o wycenę) powinien sprawdzić twardość wody w miejscu instalacji zmywarki i wyregulować dozowniki płynów, dzięki czemu zmywarka będzie pracowała ekonomicznie, a efekty mycia będą całkowicie satysfakcjonujące.

Najważniejsze informacje o zmywarce Stalgast 801506 z oferty GASTROPROFIT

  • Polska konstrukcja
  • Wykonana ze stali nierdzewnej
  • Zmywarka przystosowana do mycia 
  • Jelitkowy dozownik płynu myjącego i nabłyszczającego w standardzie
  • Czas trwania cyklu 120 lub 180 sek.
  • Max. wysokość mytych naczyń 320 mm
  • W komplecie kosz do talerzy, uniwersalny oraz pojemnik na sztućce
  • Urządzenie powinno mieć zamontowany uzdatniacz wody w celu ochrony przed osadzaniem się kamienia
  • Rekomendowane przez Stalgast profesjonalne płyny do zmywarek zapewniają ich prawidłową pracę
  • Zmywarka bez pompy spustowej - jeśli odpływ do kanalizacji nie znajduje się w podłodze, zalecamy model 801507 lub dokupienie podstawy
  • Profesjonalna zmywarka z funkcją wyparzania
  • Sterowanie elektromechaniczne
  • Kontrolki temperatury pracy bojlera i komory
  • 2 pary ramion myjąco-płuczących (góra/dół)
  • Zużycie wody 2,5 l/cykl
  • Kosze 500x500
  • Gwarancja 2 lata
  • Posiada atest

Dokumenty do pobrania:

Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Stalgast
Ostrobramska 75C
04-175 Warszawa
Poland

801 40 50 63
stalgast@stalgast.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: