WhatsApp

Profesjonalna Zmywarka Gastronomiczna Z Podstawą + Akcesoria Stalgast 801506

Numer katalogowy: 801506Z
Dostępność: W sprzedaży
6017.00
6017.00
5896.66 5896.66 cena z kodem: WAKACJESTART
Kolor/Wzór
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier pobranie 19.99
  • Kurier express przedpłata 29.99

Zmywarka gastronomiczna z podstawą + akcesoria Stalgast 801506

Profesjonalna zmywarka gastronomiczna z funkcją wyparzania naczyń wymaganą przez Sanepid. Gotowy do podłączenia zestaw idealnie sprawdzi się we wszelkiego rodzaju obiektach gastronomicznych, przedszkolach, żłobkach, domach opieki, szpitalach i wszędzie tam, gdzie wymagane jest profesjonalne urządzenie do zmywania naczyń. Nasz zestaw jest gotowy do podłączenia. Oprócz zmywarki Stalgast w komplecie znajduje się podstawa pod zmywarkę, dozowniki, kosze do zmywarki oraz zestaw płynów do mycia naczyń oraz nabłyszczania.

Najważniejsze parametry zmywarki do gastronomii

  • Polska konstrukcja
  • Wykonana ze stali nierdzewnej
  • Zmywarka przystosowana do mycia talerzy, szkła, tac i pojemników GN 1/1
  • Jelitkowy dozownik płynu myjącego i nabłyszczającego w standardzie
  • Czas trwania cyklu 120 lub 180 sek.
  • Max. wysokość mytych naczyń 320 mm
  • W komplecie kosz do talerzy, uniwersalny oraz pojemnik na sztućce
  • Urządzenie powinno mieć zamontowany uzdatniacz wody w celu ochrony przed osadzaniem się kamienia
  • Rekomendowane przez Stalgast profesjonalne płyny do zmywarek zapewniają ich prawidłową pracę
  • Zmywarka bez pompy spustowej
  • Profesjonalna zmywarka z funkcją wyparzania
  • Sterowanie elektromechaniczne
  • Kontrolki temperatury pracy bojlera i komory
  • 2 pary ramion myjąco-płuczących (góra/dół)
  • Zużycie wody 2,5 l/cykl
  • Kosze 500x500
  • Gwarancja 2 lata
  • Posiada atest
  • Marka: Stalgast

Zmywarka Stalgast z kompletem akcesoriów

  • Oryginalna podstawa dedykowana do prezentowanego modelu
  • Dozownik płynu myjącego
  • Dozownik płynu nabłyszczającego
  • Kosz do talerzy
  • Kosz uniwersalny
  • Pojemnik na sztućce
  • Płyn myjący 10L
  • Płyn nabłyszczający 5L
Parametry:
Katalog:
Stalgast
Materiał.:
Stal nierdzewna
Wysokość - H.:
835mm
Głębokość - D:
665mm
Szerokość - W:
565mm
Moc elektryczna:
4,9/3,9kW
Napięcie - U:
400/230V
Długość cyklu pracy:
120/180sek

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Stalgast
Ostrobramska 75C
04-175 Warszawa
Poland

801 40 50 63
stalgast@stalgast.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: