WhatsApp
Brak towaru

Patelnia stalowa walcowana ø140x35 | Hendi

Numer katalogowy: 628850
Dostępność: Brak u producenta.
Zadzwoń i zapytaj o zamiennik.
332.00
332.00
328.68 328.68 cena z kodem: PRO25
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
15
  • Paczkomat InPost 15
  • Orlen Paczka 18
  • Kurier przedpłata 20
  • Kurier pobranie 24.99
  • Kurier express przedpłata 35
  • Tradycyjna patelnia wykonana ze stali walcowanej
  • Ulubiona patelnia profesjonalnych mistrzów kuchni
  • Prostota, jakość, solidność i wszechstronność zastosowań to cechy wyróżniające patelnie stalowe
  • Idealna do wszystkich typów kuchni, także indukcyjnych
  • Patelnię należy konserwować zgodnie z zaleceniami producenta
  • Nie zmywać w zmywarkach

HARTOWANIE PATELNI PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM:

  • Zagotuj w patelni filiżankę wody z obierkami od ziemniaków
  • Gotuj przez 15 min
  • Wylej obierki i wypłucz patelnię
  • Zalej patelnię cienka warstwą oleju i smaż go przez parę minut
  • Ściągnij patelnię z ognia i wytrzyj ją papierowym ręcznikiem
  • Patelnia została właśnie zahartowana 

Dobra stalowa patelnia to taka, która została zahartowana i która ma czarne przebarwienia po kilku użyciach. Zmiana koloru stali jest normalną reakcją stali na kontakt z wysoką temperaturą. Brak hartowania może przyczynić się do przypalania potraw. 

CZYSZCZENIE PATELNI PO KAŻDYM UŻYCIU:

  • Odczekaj aż patelnia ostygnie
  • Nie zanurzaj nigdy mocno rozgrzanej patelni w wodzie
  • Umyj patelnię w gorącej wodzie
  • Używaj tylko kilku kropli płynu do mycia naczyń jeśli to naprawdę konieczne
  • Nigdy nie używaj ostrych narzędzi, ścierek itp. do mycia
  • Wypłucz dokładnie
  • Osusz patelnię dokładnie
  • Rozgrzej lekko przed nasmarowaniem olejem spożywczym
  • Nasmaruj patelnię kilkoma kroplami oleju spożywczego przed odłożeniem jej na półkę

 

Parametry:
Średnica:
140
Wysokość.:
35
Wymiary (mm)::
3
Wymiary zewnętrzne:
35
Grubość ścianki:
3
Średnica dna:
100

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: