WhatsApp

Zaparzacz do kawy 16L podwójne ściany | Hendi 211366

Numer katalogowy: 211366
Dostępność: W sprzedaży
811.00
811.00
Filtr:
Zaparzacze
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Paczkomat InPost 15
  • Orlen Paczka 18
  • Kurier pobranie 24.99
  • Kurier express przedpłata 35

Zaparzacz do kawy 16L podwójne ściany Hendi 211366

Wysokiej jakości profesjonalny zaparzacz do kawy / perkolator o pojemności 16 litrów. Solidne wykonanie oraz atrakcyjny wygląd sprawiają, że urządzenie Hendi może być z powodzeniem wykorzystywane wszędzie tam, gdzie ważna jest estetyka i dbałość o design. Prezentowany model zaparzacza jest polecany do użytku w profesjonalnej gastronomii, hotelach i bufetach.

Zaparzacz Hendi 211366  - specyfikacja

  • Izolowane, podwójne ścianki ze stali nierdzewnej zmniejszają stratę ciepła, tym samym wpływając na zmniejszenie energii elektrycznej
  • Obudowa oraz filtr do kawy wykonany ze stali nierdzewnej AISI 304
  • Wewnętrzny filtr na grubo mielona kawę, wykonany ze stali nierdzewnej AISI 304
  • Zalecane stosowanie filtrów papierowych o średnicy
  • Nienagrzewające się uchwyty oraz rączka pokrywy z polipropylenu
  • Pokrywka z bezpiecznym systemem zamykania typu „Twist-Lock"
  • Niekapiący kran z polipropylenu
  • Maksymalna wysokość podstawianego pod kran naczynia: 110 mm (bez tacki ociekowej)
  • Czytelny wskaźnik poziomu wody, wyrażony w ilości filiżanek
  • Temperatura zaparzania kawy: do 90°C
  • Temperatura podtrzymania: 70 ±5°C
  • Włącznik/wyłącznik zasilania z silikonową osłoną
  • Lampki kontrolne funkcji grzania i podtrzymania temperatury
  • Automatyczne przełączanie funkcji grzania i podtrzymania temperatury
  • Zabezpieczenie przed przegrzaniem z automatycznym resetem
  • Grzałka umieszczona pod dnem, zabezpieczona przed zakamienieniem
  • Tacka ociekowa w zestawie
Parametry:
Długość (mm):
360
Programowalny:
False
Szerokość (mm):
380
Wysokość (mm):
532
Moc wejściowa (W):
1650
ProductMaterials:
PP (Polypropylene);Stainless steel
Objętość użytkowa (L):
13
Czas gotowania/przygotowywania (min):
37
Ilość w opakow.::
1

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: