WhatsApp

Wózek Kelnerski 3-Półkowy Yato YG-09100

Numer katalogowy: YG-09100
Dostępność: W sprzedaży
418.00
418.00
409.64 409.64 cena z kodem: WAKACJESTART
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
16.99
  • Orlen Paczka 16.99
  • Kurier przedpłata 17.99
  • Kurier pobranie 19.99
  • Kurier express przedpłata 29.99

Profesjonalny trzypółkowy wózek serwisowy YATO o wymiarach 1040x510x980mm jest idealnym rozwiązaniem dla dużych i średnich obiektów gastronomicznych takich jak hotele i restauracje oraz firmy cateringowe.

Wysoka jakość wykonania wraz z solidnymi elementami konstrukcji jest gwarancją wieloletniej bezawaryjnej pracy. Rama wózka wykonana jest z zaokrąglonych profili aluminiowych ablaty z wysokiej jakości polietylenu. Gwarantuje to wysokie walory użytkowania oraz łatwość utrzymania w czystości. Bez problemu można użytkować go na zewnątrz. Pod spodem każdej półki zastosowano specjalne przetłoczenia wzmacniające konstrukcję i zwiększające nośność, która może wynieść nawet do 100kg.
Trzy duże półki o wymiarach 750x490 mm zakończone są z trzech stron specjalnymrantem o wysokości 20mm, który zabezpiecza transportowane produkty przez ześlizgnięciem podczas przewożenia. Natomiast brak rantu frontowego ułatwia załadunek.
Rozstaw między półkami to 300 mm.
Wszystkie krawędzie wózka są zaokrąglone, co dodatkowo zwiększa bezpieczeństwo podczas użytkowania.
Wózek wyposażony jest w 4 kółka z łożyskami, wykonane z wysokiej jakości szarego TPR. Zastosowanie twardego, a jednocześnie elastycznego materiału zapewnia bardzo cichą pracę. Kółka nie rysują posadzki, nie pozostawiają na niej śladów i są skrętne w zakresie 360°. Umożliwia to manewrowanie w trudno dostępnych pomieszczeniach i wąskich korytarzach. Dwa kółka wyposażono dodatkowo whamulce.
Wózek z obu stron posiada wygodne uchwyty do pchania.
Poza tymspecjalne mocowania umożliwiają w łatwy i szybki sposób zamontowanie dodatkowych pojemników YG-09104 lub YG-09105, które dostępne są w ofercie sklepu.

Parametry:
Materiał:
PE
Wymiary (DxSxW) [cm]:
104x51x98
Nośność [kg]:
100
Odstęp pomiędzy półkami [cm]:
30

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

YATO
Sołtysowicka 39
51-168 Wrocław
Poland

71 32 46 330
sklep@yatogastro.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: