WhatsApp

Wilk maszynka do mięsa Profi Line 1/2 Unger | Hendi 282274

Numer katalogowy: 282274
Dostępność: W sprzedaży
4773.00
4773.00
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier pobranie 24.99
  • Kurier express przedpłata 35

Jaki wilk do mięsa wybrać? Poznaj Wilk maszynka do mięsa Profi Line 1/2 Unger | Hendi 282274

W pełni profesjonalny wilk do mielenia mięsa HENDI PROFI LINE 1/2 UNGER 12. Wyposażony w zespół tnąco-mielący typu 1/2 UNGER. Wnętrze gardzieli wykonane ze stali nierdzewnej + ślimak + szarpak + nożyk + sitko. Wysoka jakość wykonania oraz doskonałe parametry sprawiają, że urządzenie doskonale sprawdza się zarówno w profesjonalnej gastronomii, zakładach przetwórczych czy choćby u myśliwych.

Zalety wilka z systemem 1/2 Unger - Hendi 282274:

  • Przeznaczony do użytku profesjonalnego, doskonale sprawdza się w sklepach rzeźniczych, supermarketach, dużych stołówkach, restauracjach i innych punktach gastronomicznych
  • Do mielenia każdego rodzaju mięsa bez kości
  • Solidna obudowa silnika wykonana z polerowanego odlewu aluminium
  • Gardziel wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304
  • Wyciszona przekładnia zębata pracująca w kąpieli olejowej (bardzo cicha)
  • Demontowalna gardziel ze stali nierdzewnej
  • Wentylowany silnik asynchroniczny, z zabezpieczeniem przed przegrzaniem
  • Liczna obrotów ślimaka: 140 obr./h
  • Kołek dociskowy wykonany z polietylenu
  • W zestawie sitko z otworami śr. 6,5 mm oraz szarpak
  • Taca z lejem załadowczym ze stali nierdzewnej

Parametry wilk Hendi Profi Line 1/2 Unger nr katalogowy 282274:

  • Otwór załadowczy: śr. 52 mm
  • Średnica wyjścia gardzieli: śr. 70 mm
  • Waga: 23 kg
  • Moc: 1100 W
  • Zasilanie: 400 V
  • Wymiary (mm): 460x240x510 (h)
  • Wydajność chwilowa: do 150 kg/h w zależności od rodzaju i jakości mięsa
  • Posiada atest
  • Marka: Hendi
  • Kod: 282274
Parametry:
Długość (mm):
460
Programowalny:
False
Szerokość (mm):
240
Wysokość (mm):
510
Moc wejściowa (W):
1100
Ilość w opakow.::
1

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: