WhatsApp

Wilk do mięsa | przystawka do burgerów | 300 kg/h | 1,47 kW | 400V | TC 22 Polifemo Resto Quality

Numer katalogowy: GP-TC 22 Polifemo
Dostępność: W sprzedaży
11197.00
11197.00
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: na zamówienie
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier pobranie 24.99
  • Kurier express przedpłata 35

Opis:

  • Profesjonalny włoski przemysłowy wilk do mielenia mięsa o dużej wydajności z przystawką do burgerów
  • Idealnie sprawdzi się w restauracjach, stołówkach, szkołach, sklepach mięsnych, supermarketach, garmażeriach czy cateringach
  • Kompaktowy i nablatowy wilka do mięsa o dużej wydajności, znajdzie swoje miejsce w każdej kuchni
  • Mocny, wydajny, izolowany i chłodzony wentylatorem silnik
  • Wilk do mięsa TC 22 Polifemo przystosowany jest do pracy ciągłej!
  • Skrzynia przekładniowa ślimakową z podwójnym systemem uszczelniającym, ze stopniem ochrony IP 55 (opcjonalnie możliwość zwiększenia tej ochrony do IP 67 - za dopłatą)
  • Wysokowydajna demontowalna głowica mieląca, zapobiegająca przedostawaniu się ciepła z silnika na mielony produkt
  • Układ napędowy pracuje w kąpieli olejowej, zapewniając tym samym długą żywotność
  • Taca podawcza wyposażona została w mikrowyłącznik bezpieczeństwa
  • Wytrzymała obudowa i wszystkie elementy mające styczność z żywnością wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej AISI 304
  • Prosta w obsłudze i czyszczeniu
  • W standardzie w zestawie narzędzia Enterprise: ślimak, nóż i sito 4,5 mm oraz przystawka do burgerów
  • Przystawka do burgerów dostępna jest z 8 różnymi matrycami, jedna w cenie sprzętu (z wyjątkiem S8!, wymagana dopłata), możliwe zamówienie dodatkowych za dopłatą
  • Możliwość zamówienia urządzenia zasilanego na 230V - za dopłatą
  • 4 antypoślizgowe nóżki
  • Wszystkie komponenty mające kontakt z żywnością spełniają wszystkie normy HACCP

 

Lista dostępnych matryc do przystawki do burgerów:

  • S1 Udko z kurczaka - ok. 105 g
  • S2 Owal - ok. 130 g
  • S3 Kulki mięsne - ok. 20 (x4) g
  • S4 Kwadrat - 100 x 100 mm - ok. 150 g
  • S5 Prostokątna - 100 x 125 mm - ok. 190 g
  • S6 Okrągłe - ø 110 mm - ok. 155 g (klasyczne)
  • S7 Okrągły - ø 100 mm - ok. 140 g (klasyczne)
  • S8 Regulacja od okrągłego do owalnego - 100 g - 200 g

Parametry techniczne:

  • Wymiary zewnętrzne [mm]: 500x440x526
  • Średnica sitka [mm]: 4,5
  • Wydajność [kg/h]: 300
  • Moc [kW]: 1,47
  • Zasilanie [V]: 400
  • Waga [kg]: 32
Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Resto Quality
Zamknięta 10/1,5
30-554 Kraków
Poland

12-307-06-72
info@restoquality.pl

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: