WhatsApp
Brak towaru

Wilk do mięsa Top Line 22 wyd. 250 kg/h | Hendi

Numer katalogowy: 210789
Dostępność: Brak u producenta.
Zadzwoń i zapytaj o zamiennik.
2883.00
2883.00
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Orlen Paczka 18
  • Kurier pobranie 24.99
  • Kurier express przedpłata 35
Profesjonalny wilk do mięsa z linii Top Line marki Hendi. Doskonale sprawdza się w dużych restauracjach, małej gastronomii oraz w warunkach domowych. Wysoka jakość wykonania naszych produktów to gwarancja satysfakcji. 

CECHY:

  • Wysokiej jakości, profesjonalne urządzenie przeznaczone do mielenia wszystkich rodzajów mięsa bez kości i skóry
  • Obudowa wykonana w całości z wysokiej jakości polerowanej stali nierdzewnej
  • Demontowalna gardziel ze stali chirurgicznej 304 18/10
  • Prosty demontaż gardzieli i wszystkich wewnętrznych części ułatwiający czyszczenie urządzenia
  • Silnik z zabezpieczeniem przed przegrzaniem
  • Prędkość obrotowa 165 obr./min.
  • Maszyna wyposażona w rewers w przypadku zatkania gardzieli
  • Przycisk resetujący do ochrony urządzenia przed przeciążeniem
  • Taca załadowcza wykonana ze stali nierdzewnej
  • Współczynnik szczelności IPX1
  • Wygodny uchwyt na górze korpusu do przenoszenia
  • Antypoślizgowe nóżki
  • Nie jest przeznaczony do pracy ciągłej (po 45 min. pracy wyłączyć do ostygnięcia)
  • Mocny silnik o mocy chwilowej nawet do 1100 W
  • Wydajność chwilowa: do 250 kg/h
  • Średnica sitka: 82 mm
  • Waga: 31 kg
W KOMPLECIE:
  • 2 sitka z otworami ø6 mm i ø8 mm ze stali nierdzewnej
  • Nóż i ślimak wykonane ze stali nierdzewnej
  • Lejek do kiełbas z polipropylenu
  • Kołek dociskowy wykonany z polietylenu
Parametry:
Długość (mm):
305
Programowalny:
False
Szerokość (mm):
490
Wysokość (mm):
607
Moc wejściowa (W):
900
Ilość w opakow.::
1

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: