WhatsApp
Brak towaru

Wilk do mięsa 350 kg/h 1900W rewers + sitka | Hendi 228182

Numer katalogowy: 228182
Dostępność: Brak u producenta.
Zadzwoń i zapytaj o zamiennik.
12609.00
12609.00
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier pobranie 24.99
  • Kurier express przedpłata 35

Jaki profesjonalny wilk do mięsa wybrać? Poznaj Wilk do mięsa 350 kg/h 1900W rewers + sitka | Hendi 228182

Jeśli szukasz maszyny do mięsa o dużej wydajności, odpowiedniej mocy i z funkcją rewers, nasza propozycja jest uszyta w sam raz dla Ciebie. Wilk Hendi 228182 jest dostępny na rynku od wielu lat. W tym czasie jego konstrukcja ewoluowała czyniąc z niego jedno z najlepiej dopracowanych niedrogich i profesjonalnych maszyn do mięsa. Urządzenie wilk Hendi 228182 posiada wszystko to, co niezbędne do pracy w sklepach mięsnych, ogólnospożywczych, restauracjach czy u rolników, którzy chcą produkować własne wyroby mięsne.

Wilk z rewersjem Hendi 228182 - poznaj jego zalety i parametry

  • Profesjonalne urządzenie przeznaczone do dokładnego mielenia mięsa i ryb na farsz oraz powtórnego mielenia masy na kotlety
  • Korpus wykonany ze stali nierdzewnej
  • Część robocza wykonana ze specjalnego stopu aluminium
  • Wentylowany trójfazowy silnik pozwala na pracę ciągłą
  • Funkcja rewers
  • System UNGER gwarantuje perfekcyjne mielenie
  • W zestawie 2 sitka o średnicy 82 mm z otworami o śr. 5 i 9 mm
  • Posiada znak bezpieczeństwa B i CE
  • Wydajność 350 kg/h (sprawdzone dla mielenia mięsa wołowego 2-go gatunku przez dwa sitka z otworami o średnicy 9 i 5 mm)
  • Możliwość nadziewania kiełbas przy użyciu dodatkowych akcesoriów (opcja)
  • Wymiary (mm): 560x520x(H)420
  • Moc: 1,9 kW
  • Zasilanie: 400 V
  • Obroty: 185 obr/min
  • Waga: 42 kg

Elementy tnące w wilk do mielenia mięsa Hendi 228182:

  • 1 - klin
  • 2 - ślimak
  • 3 - szarpak
  • 4 - 2x nóż
  • 5 - sitko z otworami 9 mm
  • 6 - sitko z otworami 5 mm
  • 7 - pierścień oporowy
  • 8 - nakrętka dociskowa

image

Parametry:
Wysokość.:
420
Szerokość.:
520
Moc:
1900 W
Napięcie:
400 V
Długość:
560

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: