WhatsApp

Wałkowarka Wałkownica Do Ciasta Smr40

Numer katalogowy: GP-SMR40
Dostępność: W sprzedaży
6692.00
6692.00
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 7 dni
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier pobranie 24.99
  • Kurier express przedpłata 35

Wałkowarka wałkownica do ciasta Ø26-40 SMR40 RQ 

Profesjonalna wałkownica do formowania ciasta ciężkiego na pizze, tortille itp. Za pomocą prezentowanej wałkownicy do ciasta SMR40 możemy przygotować placek okrągły lub prostokątny. Solidne wykonanie urządzenia do wałkowania ciasta SMR40 oraz doskonałe parametry sprawiają, że urządzenie gastronomiczne doskonale nadaje się do zastosowań w pizzeriach, restauracjach czy zakładach produkcyjnych. Korpus wykonany jest w całości ze stali nierdzewnej, a wałek do ugniatania ciasta i lej wrzutowy ciasta z tworzywa sztucznego. Dodatkową zaletą jest wykonanie wałków z materiału, który nie przywiera do ciasta. Wałki posiadają micro wypustki, dzięki którym można rozwałkowywać nawet ciasto marcepanowe. Osłony są wyposażone w specjalne nakrętki ułatwiające demontaż osłon w celu konserwacji. Wałkownica do ciasta SMR40 jest łatwa w obsłudze i konserwacji dzięki czemu znacznie przyspiesza pracę przy formowaniu ciasta jednoczęsnie skracając czas pracy personelu. Decydując się na zakup wałkowarki do ciasta SMR40 oszczedzamy również zużycie energii. Wałkownica do ciasta SMR40 pracuje cicho bez wibracji. Podczas wałkowania temperatura ciasta nie zmienia się. Urządzenie do wałkowania SMR40 posiada regulację grubości w zakresie 0-4 mm. Regulacja grubości jest bardzo prosta. Wałkownica do ciasta SMR40 posiada 12 miesięczną gwarancję na terenie całej Polski. Jeśli szukasz taniej wałkownicy do ciasta o dobrych parametrach, która sprawi, że Twoi pracownicy będą bardziej wydajni, z niskim zużyciem energii, urządzenie SMR40 będzie dla Ciebie idealne. Stosunek jakości do ceny jest idealny. 

Parametry techniczne:

  • wymiary zewnętrzne: 510x410x660

  • ilość wałków: 2

  • kształt ciasta: okrągły

  • waga ciasta: 100-350

  • średnica ciasta [mm]: 260-400

  • moc [kW]:0,37

  • zasilanie [V]: 230

  • waga [kg]: 40

Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Resto Quality
Zamknięta 10/1,5
30-554 Kraków
Poland

12-307-06-72
info@restoquality.pl

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: