WhatsApp

Szatkownica Elektryczna Krajalnica do Warzyw Hendi 231807 z 5 Tarczami

Numer katalogowy: 231807
Dostępność: W sprzedaży
2601.00
2601.00
2548.98 2548.98 cena z kodem: WAKACJESTART
Kolor/Wzór
kpl.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Orlen Paczka 16.99
  • Kurier pobranie 19.99
  • Kurier express przedpłata 29.99

Szatkownica krajalnica do warzyw Profi Line + 5 tarcz Hendi 231807

Wysokiej jakości profesjonalna szatkownica elektryczna Hendi 231807 przeznaczona do krojenia warzyw i owoców. Prezentowany model, doskonale nadaje się do wszelkich zastosowań w profesjonalnej gastronomii, znacznie skracając czas pracy personelu oraz ułatwiając jego pracę. Wraz z urządzeniem dostarczany jest uniwersalny zestaw tarcz, który pozwala na uzyskanie różnych efektów krojenia, w zależności od potrzeb. Dzięki dwóm otworom wsadowym, możliwe jest szybkie krojenie dużych ilości warzyw. Tanie i ogólnodostępne tarcze tnące, pozwalają na rozbudowę możliwości szatkownicy. 

Cechy krajalnicy do warzyw Hendi:

  • Doskonale nadaje się do łatwego krojenia dużych ilości warzyw
  • Duży otwór z rączką do wkładania dużych kawałków warzyw
  • Mały otwór do wkładania mniejszych warzyw
  • Zestaw zawiera 5 tarcz dających różne efekty krojenia: plastry 2 i 4 mm oraz wiórki 3,5 i 7 mm
  • 2 zabezpieczenia: zatrzask śruby zamykający pokrywę oraz czujnik elektromagnetyczny (otwarcie pokrywy wyłącza urządzenie)

Dane techniczne szatkownicy Hendi 231807

  • Obudowa wykonana z aluminium
  • Waga 24 kg
  • Moc: 550 W
  • Zasilanie: 230 V
  • Wymiary (mm): 540x240x(H)450
  • Marka: Hendi
  • Kod: 231807

Parametry:
Długość (mm):
540
Programowalny:
False
Szerokość (mm):
240
Wysokość (mm):
450
Moc wejściowa (W):
550
Typ opakowania:
Pudło
ProductMaterials:
Cast Aluminium
ProductSummary:
The HENDI Vegetable cutter Profi Line significantly speeds up slicing large amounts of vegetables. The two inlets allow the processing of small and large pieces of vegetables. The 5 different discs included let you slice and grate vegetables in different thicknesses. This vegetable cutter stands out because of its high safety standards and its durability.
Zdolność produkcyjna:
300
Jednostka zdolności produkcyjnej:
Kilogramy na godzinę
Ilość w opakow.::
1

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: