WhatsApp
Brak towaru

Szafa mroźnicza gastronomiczna 500L | Byfal ZS-500

Numer katalogowy: ZS-500
Dostępność: Brak u producenta.
Zadzwoń i zapytaj o zamiennik.
6151.00
6151.00
6027.98 6027.98 cena z kodem: WAKACJESTART
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier pobranie 19.99
  • Kurier express przedpłata 29.99

Szafa mroźnicza gastronomiczna 500L Byfal ZS-500

Szafa mroźnicza zbudowana jest w kształcie szafy pionowej, w której ściany i pokrywa izolowane są pianką poliuretanową. Płaszcz zewnętrzny wykonany jest z blachy ocynkowanej pokrytej zewnętrznie PVC, przez co jest odporna na korozję i zarysowania. Ściany wewnętrzne szafy wykonane są z blachy nierdzewnej, a dno z ABS dopuszczonego do kontaktu z żywnością. Pod blachą nierdzewną umieszczony jest parownik. Na bocznej ścianie pod płaszczem zewnętrznym znajduje się skraplacz. Uchylne drzwi zamocowane są na zawiasach. Dodatkowo w skład układu chłodniczego wchodzi kompresor i zawór rozprężny w postaci rurki kapilarnej oraz filtr. Do sterowania pracą kompresora zastosowany jest sterownik elektroniczny który pozwala zmieniać nastawy żądanej temperatury chłodzenia i dodatkowo wyświetla aktualną wartość temperatury komory chłodniczej.

Zamrażarka gastronomiczna Byfal ZS-500 dane techniczne:

  • Identyfikator modelu: ZS-500
  • Typ urządzenia: Wolnostojące
  • Klasa klimatyczna: 4
  • Min. temperatura otoczenia [st C]: 10 
  • Maks. temperatura otoczenia [st C]: 30
  • Roczne zużycie energii [kWh/r]: 460
  • Poziom emisji hałasu [db(A)]: 40
  • Zdolność zamrażania [kg/24h]: 20 
  • Rodzaj rozmrażania: manualne
  • Temperatura przechowywania -18 
  • Pojemność komory: 498 l 

Polska szafa mroźnicza marki Byfal - parametry:

  • Zasilanie V/Hz 240 / 50
  • Prąd nom./max. A 0,41 / 4
  • Ilość półek: 6 szt.
  • Półki nieregulowane SxGxH mm: 5 szt. 540x660x240 + 1szt. 540x400x220
  • Max obciążenie półki: 20 kg
  • Nóżki regulacyjne 2 szt.
  • Czynnik chłodniczy IP R290
  • Dawka czynnika: 60g
  • Odszranianie: ręczne

 

Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Byfal
Perłowa 17
77-132 Niezabyszewo
Poland

602 793 544
sprzedaz@byfal.pl

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: