WhatsApp

Szafa mroźnicza RQSALM 1400 | GN 2/1 | stal nierdzewna | 1400 l | Premium | 1358x875x2119 mm Resto Quality

Numer katalogowy: GP-RQSALM 1400
Dostępność: W sprzedaży
23130.00
23130.00
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: na zamówienie
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier pobranie 24.99
  • Kurier express przedpłata 35

Opis:

  • Szafa mroźnicza 2-drzwiowa w standardzie GN 2/1 o solidnym wykonaniu i eleganckim wykończeniu
  • Przeznaczona do profesjonalnego, intensywnego użytku
  • Obudowa wykonana jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej
  • Regulacja parametrów za pomocą kontrolera z ekranem dotykowym
  • Moduł alarmowy
  • System alarmowy HACCP
  • Wymuszony obieg powietrza z parownikiem z powłoką antykorozyjną zapewnia równomierny rozkład temperatury wewnątrz urządzenia
  • Bardzo dobra izolacja termiczna o grubości 80 mm i wysokiej gęstości 40 kg/m3, wolna od CFC
  • Oświetlenie LED
  • Drzwi z zintegrowanym uchwytem na całej długości drzwi o eleganckim wykończeniu
  • Automatyczne zamykanie drzwi przy otwarciu poniżej kąta 90°
  • Maksymalny kąt otwierania drzwi 120°
  • Wyposażona w wyłącznik stykowy, który wyłącza wentylator po otwarciu drzwi, co zapobiega utracie zimna
  • Automatyczne odparowanie skroplin
  • Nóżki ze stali nierdzewnej, regulowane na wysokość w zakresie 95 - 115 mm
  • Wyposażona w 3 półki epoksydowe w standardzie GN 2/1
  • Wytłaczane prowadnice o zaokrąglonych krawędziach
  • Możliwość regulacji wysokości półek na 24 poziomach
  • Maksymalne obciążenie półek 40 kg
  • Magnetyczna uszczelka drzwi z możliwością demontażu, ułatwia utrzymanie szafy w czystości
  • Komora szafy z zaokrąglonymi krawędziami, dno z jednego arkusza blachy oraz otwór odpływu w dolnym panelu zapewniają łatwe czyszczenie i zapobiegają nagromadzaniu się zanieczyszczeń
  • IV klasa klimatyczna
  • Drzwi wyposażone w zamek

 

Parametry techniczne:

  • Wymiary zewnętrzne [mm]: 1358x875x2119
  • Pojemność [l]: 1400
  • Czynnik chłodzenia: R290
  • Zakres temperatury [°C]: -18 do -22
  • Moc [kW]: 0,749
  • Roczne zużycie energii [kWh]: 4482
  • Zasilanie [V]: 230
Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Resto Quality
Zamknięta 10/1,5
30-554 Kraków
Poland

12-307-06-72
info@restoquality.pl

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: