WhatsApp

Szafa Mroźnicza Nierdzewna Gn 2/1 650l Stalgast 830621

Numer katalogowy: 830621
Dostępność: W sprzedaży
6255.81 6319.00 -1%
6255.81 6319.00 -1%
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
5899 5899
Do końca promocji pozostało:
6130.69 6130.69 cena z kodem: WAKACJESTART
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier pobranie 19.99
  • Kurier express przedpłata 29.99

Szafa mroźnicza nierdzewna 650L GN 2/1 Stalgast 830621

Profesjonalna szafa mroźnicza firmy Stalgast o pojemności 650 litrów posiada zarówno komorę jak i obudowę wykonaną z wysokogatunkowej stali nierdzewnej. Stal nierdzewna jest niezwykle trwała i łatwa w utrzymaniu produktu w czystości.

Wyposażenie szafy mroźniczej 830621 firmy Stalgast

Szafa mroźnicza w wyposażeniu posiada 3 półki o wymiarze 530x650 mm wraz z kompletem prowadnic. Nośność każdej z półek wynosi 60 kg. Szafa 830621 ma 20 poziomów na prowadnice. Odległość między prowadnicami wynosi 50 mm. Prowadnice dostępne są pod kodem: 840644. Zamiast półek w szafie mroźniczej można zastosować pojemniki GN.

Dane techniczne nierdzewnej szafy mroźniczej Stalgast numer katalogowy 830621:

Producent zastosował system automatycznego odparowania skroplin, co znacznie ułatwia pracę z urządzeniem. Profesjonalna szafa mroźnicza firmy Stalgast posiada elektroniczny sterownik z wyświetlaczem temperatury, dzięki czemu, mamy ten parametr pod stałą kontrolą. Samodomykające się drzwi, również są parametrem, który jest istotny w pracy w profesjonalnej kuchni. Grubość ilozacji w tym modelu wynosi aż 60 mm, co prowadzi do znacznego ograniczenia utraty energii. Szafa wyposażona jest w 4 kółka w tym 2 przednie posiadają hamulec.

Model 830621 wyposażony jest w regulowane nóżki (+45 mm) oraz profilowany uchwyt do otwierania drzwi. Drzwi wyposażone są w zamek. Grzałki przylgni zapobiegają przymarzaniu drzwi.
Parametry:
Katalog:
Stalgast
Materiał.:
Stal nierdzewna
Wysokość - H.:
2010mm
Głębokość - D:
830mm
Szerokość - W:
740mm
Moc elektryczna:
0.48kW
Napięcie - U:
230V
Waga - M:
126kg
Temperatura max.:
-22°C
Możliwość zmiany kierunku otwierania drzwi:
tak
Temperatura min.:
-18°C
pojemność netto:
465l
Strefa klimatyczna:
4
Czynnik chłodniczy:
R290(130g)
Klasa energetyczna:
D
Roczne zużycie energii:
2416kWh/rok
Dobowe zużycie energii:
6.618kWh/dzień
Pojemność brutto:
650l

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Stalgast
Ostrobramska 75C
04-175 Warszawa
Poland

801 40 50 63
stalgast@stalgast.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: