WhatsApp

Syfon Do Bitej Śmietany Ze Stali Nierdzewnej 0,5l Hendi 588017 Profesjonalny

Numer katalogowy: 588017
Dostępność: W sprzedaży
248.00
248.00
230.64 230.64 cena z kodem: HENDIWIOSNA25
Filtr:
Syfony
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
18
  • Orlen Paczka 18
  • Kurier przedpłata 20
  • Paczkomat InPost 20
  • Kurier pobranie 24.99
  • Kurier express przedpłata 35

Syfon do bitej śmietany 0.5L INOX Hendi 588017

Profesjonalny syfon do bitej śmietany wykonany ze stali nierdzewnej. Solidna konstrukcja oraz dostępność części ulegających zużyciu zapewnia możliwość długotrwałej i bezproblemowej eksploatacji.

Cechy syfonu Hendi 588017

  • Syfon do bitej śmietany Hendi Profi Line 0,5l to proste i uniwersalne urządzenie, pozwalające na przygotowanie pysznej bitej śmietany, kremów, musów lub sosów zarówno w warunkach profesjonalnych jak i domowych
  • Dzięki zastosowaniu syfonu wyposażonego w różne końcówki, możliwe jest dekorowanie deserów i innych potraw w najbardziej finezyjny sposób
  • Urządzenie jest bezpieczne i bardzo proste w obsłudze
  • Syfon do bitej śmietany Hendi Profi Line jest w całości wykonany ze stali nierdzewnej
  • W komplecie znajdują się 3 stalowe końcówki oraz szczoteczka do czyszczenia
  • Dzięki wytrzymałej konstrukcji, urządzenie nadaje się zarówno do zimnych deserów jak i gorących kremów czy sosów
  • Zapewnia bezproblemową pracę w temperaturze do nawet 70 stopni C
  • Do syfonu ze stali nierdzewnej Hendi Profi Line 0,5l należy stosować uniwersalne i tanie naboje napełnione gazem N2O, czyli popularnym podtlenkiem azotu. Jest to całkowicie bezpieczny gaz o krótkotrwałym działaniu
  • Jeden nabój wystarcza do przygotowania około 0,5l bitej śmietany
  • Urządzenie posiada atest dopuszczający do kontaktu z żywnością i może być stosowane w profesjonalnej gastronomii oraz do użytku domowego

Jak używać syfonu do bitej śmietany Hendi?

  • Odkręć głowicę od butli, następnie wlej do 0,5l schłodzonej śmietany kremówki, posłódź cukrem pudrem, zakręć głowicę na butli i wymieszaj zawartość kilkoma energicznymi ruchami
  • Wbij nabój z gazem N2O, wstrząśnij syfonem 3-4 razy
  • Dozuj za pomocą wybranej końcówki dekoracyjnej

NAJWAŻNIEJSZE PARAMETRY:

  • Materiał wykonania: stal nierdzewna
  • Pojemność: 0,5l
  • Wymiary (mm): śr. 85x235 (h)
  • W komplecie 3 stalowe końcówki i szczoteczka do czyszczenia
  • Można myć w zmywarce

 

Parametry:
Katalog:
Hendi
Wysokość (mm):
235
Średnica (mm):
85
Objętość użytkowa (L):
0.5
Ilość w opakow.::
1

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: