WhatsApp

Separator tłuszczu gastronomicznego 30l Polgast 601030

Numer katalogowy: POL-601030
Dostępność: W sprzedaży
1562.00
1562.00
1483.9 1483.9 cena z kodem: POLGAST5
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 10 dni
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Orlen Paczka 18
  • Kurier express przedpłata 35
  • Kurier pobranie meble 50

Wysokiej jakości profesjonalny separator tłuszczu o pojemności 30 l, wykonany ze stali nierdzewnej AISI 304, przeznaczony do gastronomii. Prezentowany produkt charakteryzuje się doskonałym stosunkiem ceny do jakości, solidnym wykonaniem oraz estetycznym wyglądem. Posiada atest respektowany przez Sanepid.


Stabilna spawana konstrukcja zapewnia długotrwałą i bezproblemową eksploatację 
nawet w trudnych warunkach panujących w kuchni gastronomicznej. Nasze produkty wykonujemy z blachy #0,8 mm (możliwość #1,2 mm).

Urządzenie służy do oddzielania organicznych olejów i tłuszczy od wody ściekowej i jest przystosowane do podłączenia pod zlew, basen lub zmywarkę. Prezentowany model posiada zintegrowany osadnik tłuszczu i resztek organicznych, przyłącza doprowadzające i odprowadzające o średnicy 50 mm oraz kulkowy zawór spustowy 1/2 cala. Pokrywa z uszczelką zamykana jest na klamry ze stali nierdzewnej.

Produkowane przez nas wyroby nierdzewne do gastronomii są w całości wykonywane w Polsce na najnowocześniejszych maszynach przy udziale wykwalifikowanej kadry konstruktorów i monterów.



WYMIARY:

  • A=szerokość
  • B=głębokość
  • h=wysokość


WAŻNE INFORMACJE:

  • Materiał: stal nierdzewna
  • nasze wyroby posiadają atest respektowany przez Sanepid
  • Produkt dopuszczony do kontaktu z żywnością
  • Dla zachowania właściwości nierdzewnych należy regularnie czyścić i pielęgnować mebel środkami dedykowanymi do stali nierdzewnej
  • Kod produktu: 601

 

Parametry:
Zdjęcie:
Katalogowe - może przedstawiać inny rozmiar
Status:
Produkcja na zamówienie

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Polgast
Przemysłowa 2
64-730 Wieleń
Poland

509 811 876
info@polgast.com.pl

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: