WhatsApp
Brak towaru

Schładzarka Szokowa Szokówka 3x GN 2/3 230V/550W Hendi 237731

Numer katalogowy: 237731
Dostępność: Brak u producenta.
Zadzwoń i zapytaj o zamiennik.
6015.00
6015.00
5894.7 5894.7 cena z kodem: WAKACJESTART
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier pobranie 19.99
  • Kurier express przedpłata 29.99

Schładzarka szokowa 3x GN 2/3 230V/550W Hendi 237731

  • Do szybkiego schładzania lub zamrażania przygotowanych potraw, zmrażania ciast, deserów, ryb i lodów
  • Obudowa zewnętrzna i wnętrze komory wykonane ze stali nierdzewnej, podstawa ze stali galwanizowanej
  • Komora z zaokrąglonymi narożnikami wewnętrznymi ułatwiającymi czyszczenie
  • 3 prowadnice ze stali nierdzewnej odpowiednie do GN 2/3
  • Izolacja poliuretanowa o grubości 60 mm, wtryskiwana pod wysokim ciśnieniem
  • Drzwi samodomykające z zawiasami po lewej stronie i uszczelką magnetyczną
  • Frontowy panel z elektronicznym sterowaniem i wyświetlaczem
  • Łatwy dostęp do kondensatora w celu czyszczenia i konserwacji
  • Manualne rozmrażanie przy otwartych drzwiach
  • Wyjmowana taca ociekowa
  • Odległość między prowadnicami: 80 mm
  • Wydajność schładzania przy 9 kg: (+65°C/+3°C) w maks. 90 min
  • Wydajność zamrażania przy 7 kg: (+65°C/-18°C) w 240 min
  • Czynnik chłodzący: R455
  • Chłodzenie wymuszone wentylatorem
  • Regulowane nóżki (do 20 mm)
  • W zestawie 2 sondy: sonda komory i sonda rdzeniowa
Parametry:
Długość (mm):
660
Rozmiar GN:
GN 2/3
Szerokość (mm):
640
Poziom hałasu (dB):
55
Wysokość (mm):
420
Moc wejściowa (W):
550
Nowość:
nl
Panel sterowania:
Cyfrowy
Długość wewnętrzna (mm):
340
Szerokość wewnętrzna (mm):
363
Wysokość wewnętrzna (mm):
270
Dopasowane rozmiary:
GN 2/3
Jednostka pojemności:
Tace
Maksymalna pojemność:
3
Odległość pomiędzy tacami (mm):
80
Maksymalna objętość (L):
30
ProductMaterials:
Stainless steel
ProductSummary:
The 3xGN2/3 Arktic Shock Chiller is a compact unit that perfectly fits the needs of small foodservice outlets, restaurants and ice cream cafés.
ProductTempRangeTo:
3
ProductInsulationThickness:
60
Ilość w opakow.::
1

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: