WhatsApp

Samowar Elektryczny Profesjonalny Do Hotelu 15l Bartscher 191005

Numer katalogowy: 191005
Dostępność: W sprzedaży
6398.00
6398.00
6206.06 6206.06 cena z kodem: JESTTANIEJ3
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 5 dni
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier express przedpłata 35

Samowar elektryczny profesjonalny do hotelu 15L Bartscher 191005

Tym co szczególnie wyróżnia samowar, jest jego duża pojemność (15 litrów), wysoka wydajność energetyczna i klasyczny design z ozdobnymi, ceramicznymi uchwytami. Urządzenie zapewnia możliwość zaparzenia nawet do 2 litrów herbaty w dzbanku z filtrem siatkowym.

Specyfikacja eleganckiego samowaru hotelowego

  • Z uchwytem/uchwytami: Tak
  • Sterowanie: Elektronicznie ,Pokrętło
  • W zestawie: 1 dzbanek na herbatę ze stali szlachetnej, pojemność 2 litry ,1 filtr siatkowy do herbaty
  • Zakres temperatury od: 45 °C
  • Ochrona przed przegrzaniem: Tak
  • Funkcja automatycznego wyłączania: Tak
  • Właściwości rączki: Ceramika
  • Napięcie: 230 V
  • Moc przyłączeniowa: 3 kW
  • Grzałka: 2 spirale grzejne, 2,3 kW i 0,7 kW ,Zagotowanie w temp. 100 °C przy użyciu spirali grzejnej 2,3 kW ,Utrzymanie ciepła w temp. 90 °C przy użyciu spirali grzejnej 0,7 kW
  • Lampka kontrolna: urządzenie pracuje ,grzanie ,Przegrzanie/praca na sucho
  • Funkcja utrzymania temperatury: Tak
  • Pojemność: 15 l
  • Regulacja temperatury: Bezstopniowo
  • Wysokość szklanek / filiżanek maks.: 180 mm
  • Zakres temperatury do: 90 °C
  • Materiał: Stal szlachetna
  • Kolor: Srebrny
  • Wymiary: szer. 500.0 x gł. 400.0 x wys. 740.0 mm
  • Waga: 9,70 kg

Do pobrania:
Karta danych
Instrukcja obsługi
Rysunek w rozłożeniu na części
Schemat ideowy

Parametry:
Wysokość.:
740.0
Szerokość.:
500.0
Kolor.:
srebrny
Napięcie:
230 V
Głębokość.:
400.0
Materiał:
Stal szlachetna
Pojemność:
15 l
Ważna wskazówka:
-
W zestawie:
1 dzbanek na herbatę ze stali szlachetnej, pojemność 2 litry ,1 filtr siatkowy do herbaty
Częstotliwość:
50/60Hz
Lampka kontrolna:
urządzenie pracuje ,grzanie ,Przegrzanie/praca na sucho
Moc przyłączeniowa:
3 kW
Zakres temperatury od:
45 °C
Zakres temperatury do:
90 °C
Wysokość szklanek / filiżanek maks.:
180 mm
Sterowanie:
Elektronicznie ,Pokrętło
Regulacja temperatury:
Bezstopniowo
Właściwości rączki:
Ceramika
Z uchwytem/uchwytami:
Tak
Ochrona przed przegrzaniem:
Tak
Funkcja automatycznego wyłączania:
Tak
Funkcja utrzymania temperatury:
Tak
Grzałka:
2 spirale grzejne, 2,3 kW i 0,7 kW ,Zagotowanie w temp. 100 °C przy użyciu spirali grzejnej 2,3 kW ,Utrzymanie ciepła w temp. 90 °C przy użyciu spirali grzejnej 0,7 kW

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Bartscher
Franz-Kleine-Str. 28
33154 Salzkotten
Germany

49 5258 971-0
info@bartscher.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: