WhatsApp
Brak towaru

Profesjonalny Warnik Do Wody 10L Podwójne Ścianki Energooszczędny Hendi 211168

Numer katalogowy: 211168
Dostępność: Brak u producenta.
Zadzwoń i zapytaj o zamiennik.
431.00
431.00
Filtr:
Warniki
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
15
  • Paczkomat InPost 15
  • Orlen Paczka 18
  • Kurier przedpłata 20
  • Kurier pobranie 24.99
  • Kurier express przedpłata 35

Warnik do wody 10L, podwójne ścianki Hendi 211168

Wysokiej jakości profesjonalny warnik / podgrzewacz do wody, soku, piwa, wina i innych napojów. Solidne wykonanie i prosta obsługa sprawiają, że może być wykorzystywany w każdego rodzaju profesjonalnej gastronomii. Doskonale sprawdza się w bufecie i podczas imprez masowych, gdy zachodzi potrzeba zagotowania dużej ilości wody w krótkim czasie.

Warnik Hendi - podwójne ścianki

  • Izolowane, podwójne ścianki ze stali nierdzewnej AISI 304 zmniejszają stratę ciepła, tym samym wpływając na zmniejszenie energii elektrycznej
  • Nienagrzewające się uchwyty oraz rączka pokrywy z polipropylenu
  • Pokrywka z bezpiecznym systemem zamykania typu „Twist-Lock"
  • Niekapiący kran z polipropylenu
  • Tacka ociekowa w zestawie
  • Maksymalna wysokość podstawianego pod kran naczynia: 130 mm
  • Czytelny wskaźnik poziomu wody, wyrażony w litrach
  • Włącznik/wyłącznik zasilania z silikonową osłoną oraz obrotowe pokrętło do ustawiania żądanej temperatury
  • Temperatura sterowana za pomocą termostatu w zakresie: 30-100°C
  • Automatyczne przełączanie funkcji grzania i podtrzymywania żądanej temperatury
  • Lampki kontrolne funkcji grzania i podtrzymywania temperatury
  • Grzałka umieszczona pod dnem, zabezpieczona przed zakamienieniem
  • Zabezpieczenie przed przegrzaniem z ręcznym resetem
  • Tacka ociekowa w zestawie
  • Urządzenie nie jest przeznaczone do przygotowywania czekolady

Specyfikacja:

  • Pojemność brutto: 10 l
  • Pojemność netto: 9 l
  • Zasilanie: 230 V
  • Moc: 1300 W
  • Wymiary (mm): 310x330x(H)455 
  • Czas zagotowania wody: 37 ±5 min.
Parametry:
Długość (mm):
310
Programowalny:
False
Szerokość (mm):
330
Wysokość (mm):
490
Moc wejściowa (W):
1300
Panel sterowania:
Analog
Waga itemu netto (kg):
3
Objętość użytkowa (L):
9
Czas gotowania/przygotowywania (min):
40
Ilość w opakow.::
1

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: