WhatsApp

Profesjonalny Syfon Dekorator Do Bitej Śmietany 1L + 10 naboi N2O Hendi 588376

Numer katalogowy: 588376_10
Dostępność: W sprzedaży
202.00
202.00
Filtr:
Zestaw syfon + naboje
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
18
  • Orlen Paczka 18
  • Kurier przedpłata 20
  • Paczkomat InPost 20
  • Kurier pobranie 24.99
  • Kurier express przedpłata 35

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU:

  • Syfon do bitej śmietany Hendi Kitchen Line 1l to proste i jednocześnie bardzo uniwersalne urządzenie, pozwalające na przygotowanie bitej śmietany zarówno w warunkach profesjonalnych jak i domowych
  • Dzięki zastosowaniu syfonu wyposażonego w różne końcówki, możliwe jest dekorowanie deserów i innych potraw w najbardziej finezyjny sposób
  • Doskonale nadaje się do przygotowywania bitej śmietany, kremów, sosów, musów itp.
  • Urządzenie jest bezpieczne i bardzo proste w obsłudze
  • Butla i głowica wykonane są z aluminium
  • W komplecie znajdują się 3 końcówki dekoracyjne oraz szczoteczka do czyszczenia
  • Do syfonu należy używać uniwersalnych naboi N2O, które są tanie, bezpieczne i wygodne w użyciu
  • Syfon można czyścić wodą z detergentem (np. płyn Ludwik)
  • Produkt posiada atest i może być używany w gastronomii

SPOSÓB UŻYCIA:

Odkręć głowicę od butli, następnie wlej do 0,95l schłodzonej śmietany kremówki, posłódź cukrem pudrem, zakręć głowicę na butli i wymieszaj zawartość kilkoma energicznymi ruchami. Wbij nabój z gazem N2O, wstrząśnij syfonem 3-4 razy. Jeden nabój wystarcza na około 0,5l śmietany. Dozuj za pomocą wybranej końcówki dekoracyjnej.

NAJWAŻNIEJSZE INFORMACJE:

  • Umożliwia przygotowanie bitej śmietany, kremów, sosów, musów
  • Idealne rozwiązanie dla kawiarni, barów, restauracji, lodziarni, bistro, punktów z goframi
  • Butla wykonana z aluminium, aluminiowa głowica
  • 3 końcówki i szczoteczka do czyszczenia w zestawie
  • Do użytku z nabojami do syfonów do bitej śmietany (N2O)
  • Wymiary (mm): śr. 95x320 (h)
  • Pojemność nominalna: 1l
  • Pojemność robocza: 0,95l
  • Posiada atest

Parametry:
Kolor.:
biały
Katalog:
Hendi
Materiał.:
aluminium, tworzywo sztuczne
Pojemność - V:
0,95l/1l
Informacja dodatkowa:
Naboje jednorazowe - po zużyciu zutylizuj

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: