WhatsApp

Profesjonalny Nóż Elektryczny Do Kebaba Potis R9000 Z 2 Ostrzami Gładkimi

Numer katalogowy: 777618
Dostępność: W sprzedaży
4520.00
4520.00
4429.6 4429.6 cena z kodem: WAKACJESTART
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier pobranie 19.99
  • Kurier express przedpłata 29.99

NÓŻ ELEKTRYCZNY POTIS R9000 PLUS:

Prezentowany nóż Potis R9000, to najwyższy model tej uznanej na całym świecie firmy. W odróżnieniu od swoich mniejszych braci, jest wyposażony w automatyczny program czyszczący, który ułatwia utrzymanie higieny i wysokich parametrów noża. Urządzenie jest odpowiednie do cięcia mięsa drobiowego, wieprzowiny oraz wołowiny w warunkach profesjonalnych. Dzięki wodoszczelnej rękojeści, czyszczenie jest bardzo łatwe.

FUNKCJONALNOŚĆ I ERGONOMIA

Funkcjonalna, ergonomiczna i bezpieczna konstrukcja sprawiają, że praca z urządzeniem jest bardzo wygodna, a jego obsługa nie sprawia problemów nawet mniej doświadczonym użytkownikom. Urządzenie posiada regulację grubości cięcia w zakresie od 0 do 10 mm. Magnetyczny wyłącznik zapewnia bezawaryjność, bezpieczeństwo i wygodę. Silnik sterowany mikroprocesorem zapewnia obroty do 8500 obr/min. Moc urządzenia to 250 W, zasilanie 230 V. Dzięki powyższym parametrom, nóż ma wydajność dzienną do 200 kg mięsa. W komplecie z nożem otrzymają Państwo 2 ostrza gładkie, zasilacz, podkładkę pod ostrze, zapasowy bezpiecznik oraz tubkę ze smarem. 

PARAMETRY NOŻA POTIS R9000:

  • Możliwość regulacji grubości cięcia w zakresie 0-10 mm
  • Silnik sterowany mikroprocesorem
  • Moc: 94 W
  • Zasilanie: 230 V
  • Waga: 930 g
  • Wydajność dzienna do 200 kg
  • W zestawie: nóż, zasilacz, ostrza, podstawka pod ostrze (miseczka), bezpiecznik, smar

MARKA POTIS:

W każdym lokalu serwującym kebab, jednym z podstawowych urządzeń niezbędnych do wydajnej pracy jest profesjonalny nóż do kebaba. Firma Potis, od ponad 40 lat specjalizuje się w produkcji sprzętu, który każdego dnia pomaga w pracy personelu gastronomicznego. Rozwiązania techniczne stosowane przez firmę Potis, solidne wykonanie urządzeń i akcesoriów, a także dbałość o każdy detal, sprawiają że obecnie jest to najbardziej renomowany i jednocześnie popularny producent urządzeń do kebaba.

Dokumenty do pobrania:

Parametry:
Katalog:
Potis
Wysokość - H.:
190mm
Głębokość - D:
170mm
Szerokość - W:
125mm
Moc elektryczna:
0.094kW
Napięcie - U:
230V
Zasilanie.:
prąd
Waga - M:
0.93kg
Atest dla Sanepidu:
Tak, deklaracja zgodności

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Potis
Ostrobramska 75C
04-175 Warszawa
Poland

801 40 50 63
stalgast@stalgast.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: