WhatsApp

Profesjonalna Zmywarka Gastronomiczna Bartscher 111678

Numer katalogowy: 111678
Dostępność: W sprzedaży
15758.00
15758.00
15442.84 15442.84 cena z kodem: WAKACJESTART
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 4 dni
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier express przedpłata 29.99

4 programy zmywania, zdejmowane dysze płuczące, wersja dwuścienna, gęste sito ze stali szlachetnej oraz łagodny rozruch dzięki pompie z miękkim startem - funkcje, którymi może poszczycić się zmywarka przystosowana do zabudowy podblatowej.

- Właściwości: Gęste sito ze stali szlachetnej ,Pompa myjąca o łagodnym rozruchu ,Zdejmowane dysze płuczące
- Wysokość talerzy maks.: 340 mm
- Grzałka bojlera: 4.5 kW
- Ciśnienie wody: 2 - 4 bary
- Grzałka zbiornika: 2.7 kW
- Dopływ wody: G 3/4" M
- Wydajność na godzinę maks.: 60 koszy
- Pompa dozująca środek myjący: Tak
- ilość programów zmywania: : 4
- Pompa wypompowująca: Tak
- Włącznik/wyłącznik: Tak
- Pompa wspomagająca płukanie: Tak
- Wymiary kosza: 500 x 500 mm
- Zmiękczacz wody: Nie
- Cykl pracy: 60 / 90 / 120 / 180 sekund
- Zużycie wody przy 2 barach: 2,3 litra / cykl płukania
- Pojemność zbiornika: 16.5 l
- Podblatowa: Tak
- Materiał: CNS 18/10
- Temperatura wody na dopływie: 55 °C
- Drzwi dwuścienne: Tak
- Częstotliwość: 50 Hz
- Ochrona przed suchym cyklem: Tak
- Wyłącznik bezpieczeństwa otwarcia drzwi: Tak
- W zestawie: 1 kosz uniwersalny ,1 kosz na talerze ,1 kubek na sztućce ,1 wąż dopływowy ,1 wąż odpływowy
- Wyświetlacz: Temperatura bojlera ,Kod programu ,Temperatura zbiornika
- Termostat bezpieczeństwa: Tak
- Odpływ wody: Ø 24 mm
- Wysokość szklanek maks.: 325 mm
- Przyłącze urządzenia: 3 NAC
- Samoczyszczenie: Tak
- Napięcie: 400 V
- Lampka kontrolna: -
- Dodatkowe płukanie na zimno: Nie
- Podwójne ściany: Tak
- Moc przyłączeniowa: 5.15 kW
- Ważna wskazówka: Zalecamy przyłącze ciepłej wody
Parametry:
Wysokość.:
850.0
Szerokość.:
600.0
Napięcie:
400 V
Głębokość.:
640.0
Materiał:
CNS 18/10
Ważna wskazówka:
Zalecamy przyłącze ciepłej wody
W zestawie:
1 kosz uniwersalny ,1 kosz na talerze ,1 kubek na sztućce ,1 wąż dopływowy ,1 wąż odpływowy
Właściwości:
Gęste sito ze stali szlachetnej ,Pompa myjąca o łagodnym rozruchu ,Zdejmowane dysze płuczące
Częstotliwość:
50Hz
Lampka kontrolna:
-
Moc przyłączeniowa:
5.15 kW
Włącznik/wyłącznik:
Tak
Ciśnienie wody:
2 - 4 bary
Temperatura wody na dopływie:
55 °C
Przyłącze urządzenia:
3 NAC
Ochrona przed suchym cyklem:
Tak
Podwójne ściany:
Tak
Wyświetlacz:
Temperatura bojlera ,Kod programu ,Temperatura zbiornika
Termostat bezpieczeństwa:
Tak
Pojemność zbiornika:
16.5 l
Odpływ wody:
Ø 24 mm
Podblatowa:
Tak
Wyłącznik bezpieczeństwa otwarcia drzwi:
Tak
Wysokość talerzy maks.:
340 mm
Grzałka bojlera:
4.5 kW
Grzałka zbiornika:
2.7 kW
Dopływ wody:
G 3/4" M
Wydajność na godzinę maks.:
60 koszy
Pompa dozująca środek myjący:
Tak
ilość programów zmywania::
4
Pompa wypompowująca:
Tak
Pompa wspomagająca płukanie:
Tak
Wymiary kosza:
500 x 500 mm
Zmiękczacz wody:
Nie
Cykl pracy:
60 / 90 / 120 / 180 sekund
Zużycie wody przy 2 barach:
2,3 litra / cykl płukania
Drzwi dwuścienne:
Tak
Wysokość szklanek maks.:
325 mm
Samoczyszczenie:
Tak
Dodatkowe płukanie na zimno:
Nie

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Bartscher
Franz-Kleine-Str. 28
33154 Salzkotten
Germany

49 5258 971-0
info@bartscher.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: