WhatsApp

Profesjonalna Witryna Grzewcza Gastronomiczna Nastawna 1200x530x690 200l

Numer katalogowy: CHNC94
Dostępność: W sprzedaży
4913.00
4913.00
4814.74 4814.74 cena z kodem: WAKACJESTART
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier express przedpłata 29.99

Profesjonalna Witryna Grzewcza Gastronomiczna Nastawna 1200x530x690 200L 

Witryny grzewcze marki w wersji mini to nowoczesne wzornictwo, funkcjonalność oraz kompaktowe wymiary. Umożliwia wyeksponowanie produktów, zwiększając tym samym sprzedaż. Witryna nastawna zaprojektowana jestz myślą o kawiarniach, cukierniach, bufetach, restauracjach oraz sklepach.  Dzięki niedużym wymiarom można ją umieści na ladzie, aby klienci mieli w zasięgu wzroku ciepłe przekąski pizza, zapiekanki, pieczone ziemniaczki oraz gotowe dania.

Wykonanie witryny ekspozycyjnej:

  • Witryna grzewcza z szybą prostą z podwójnie zespolonego szkła.
  • Przestrzeń ekspozycyjna witryny zachowuje wysokie właściwości grzewcze.
  • Dno komory wykonano z płyt ze stali nierdzewnej, które można łatwo zdemontować i umyć.
  • Wnętrze komory posiada oświetlenie górne LED, które zwiększa ekspozycję produktu.
  • Stelaż na półki wykonany ze stali nierdzewnej o wzmocnionej konstrukcji z regulowaną wysokością.
  • Drzwi przesuwne z podwójną warstwą hartowanego szkła, gwarantują ograniczenie strat ciepła.
  • Witryna posiada stopki z regulowaną wysokością.

Funkcje sterowania w witrynie nastawnej

  • System ogrzewania zapewnia równomierną temperaturę w całej komorze.
  • Elektroniczny panel sterowania, umożliwia ustalenie temperatury w zakresie od +35 do+75 °C.
  • Cyfrowy wyświetlacz informuje na bieżąco o aktualnej temperaturze wewnątrz komory.
  • Witryna posiada certyfikat CE spełniający wymogi Sanepidu.

Parametry:
Model:
Elsa MINI S120 Inox
Grubość w centymetrach:
53
Napięcie V:
230
Pojemność w litrach:
200
Szerokość w centymetrach:
120
Waga w kilogramach:
70
Wysokość w centymetrach:
69
Zakres temperatur w stopniach Celsiusza:
od +35 do +75
Kolor obudowy zewnętrznej:
czarny,stal lustrzana
Kolor komory wewnętrznej:
stal nierdzewna

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Mega-M
Strefowa 15
39-442 Chmielów
Poland

798 532 532
kontakt@megamarket.pl

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: