WhatsApp

Profesjonalna Szatkownica Krajalnica Elektryczna Do Warzyw Z Zestawem 5 tarcz HLC-300

Numer katalogowy: Gastroprofit_HLC-300
Dostępność: W sprzedaży
2244.00
2244.00
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Orlen Paczka 18
  • Kurier pobranie 24.99
  • Kurier express przedpłata 35

Solidna i bardzo popularna szatkownica elektryczna przeznaczona do krojenia dużych ilości warzyw i owoców. Odpowiednia także do krojenia grzybów, sera i innych produktów spożywczych. Posiada dwa otwory wsadowe. Jeden jest przeznaczony do długich warzyw (np. marchewka), drugi o większej powierzchni jest odpowiedni do większych warzyw, takich jak ziemniaki. Urządzenie może być wykorzystywane w pizzeriach jako szatkownica do sera, gdzie z powodzeniem można jej używać do tarcia twardego sera. Dzięki aż 5 tarczom znajdującym się w komplecie, szatkownica HLC-300 jest uniwersalnym sprzętem, pozwalającym na szerokie zastosowanie w kuchni gastronomicznej. Duża wydajność pozwala na znaczne uproszczenie i przyspieszenie czynności koniecznych na wstępną obróbkę produktów, zwiększając tym samym wydajność personelu i poprawiając jego komfort pracy.

DANE TECHNICZNE:

  • Wymiary: 530x240x510 mm
  • Obudowa wykonana z odlewu aluminium
  • Waga: 27 kg
  • Moc: 0,55 kW
  • Zasilanie: 230 V

TARCZE W ZESTAWIE:

  • Plastry 2 mm
  • Plastry 4 mm
  • Wiórki 3 mm
  • Wiórki 4 mm
  • Wiórki 7 mm

INFORMACJE DODATKOWE:

  • Posiada atest
  • Gwarancja 12 miesięcy
Parametry:
Moc elektryczna:
0.55kW
Zasilanie elektryczne [V/Hz]:
230 V / 50 Hz

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Gastroprofit
Wincentego Danka 8/lu14
31-223 Kraków
Poland

12 307 06 04
sklep@gastroprofit.pl

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: