WhatsApp

Profesjonalna Pakowarka Próżniowa Zgrzewarka 35 Cm 250w 230v Hendi 970362

Numer katalogowy: 970362
Dostępność: W sprzedaży
1734.00
1734.00
1699.32 1699.32 cena z kodem: WAKACJESTART
Filtr:
Pakowarki
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Orlen Paczka 16.99
  • Kurier pobranie 19.99
  • Kurier express przedpłata 29.99

Pakowanie próżniowe staje się coraz powszechniejszą metodą przechowywania żywności. Dzięki zastosowaniu specjalnych atestowanych i w pełni bezpiecznych dla zdrowia woreczków dostępnych w różnych rozmiarach, możliwe jest znaczne wydłużenie czasu, w którym żywność zachowuje swoje najlepsze właściwości. Dzięki usunięciu powietrza z woreczka, w jego wnętrzu nie rozwijają się szkodliwe bakterie, a zapakowany produkt nie pochłania ani nie wydziela zapachów. Pakowarka próżniowa jest również nieodłącznym elementem coraz popularniejszej metody gotowania w niskich temperaturach (sous-vide). Bardzo prosta obsługa, niewielkie wymiary oraz duża wydajność urządzenia, sprawiają że pakowarka listwowa Hendi idealnie nadaje się zarówno do profesjonalnej gastronomii, sklepów jak i do użytku domowego.

 

  • Wykonana ze stali nierdzewnej
  • Profesjonalna pompa oraz manometr próżniowy
  • Dwa programy automatyczne i jeden manualny
  • Cyfrowy wyświetlacz
  • Regulowany czas zgrzewania
  • Listwa zgrzewająca pokryta teflonem
  • Długość listwy zgrzewającej: 350 mm (dla torebek 320 mm)
  • Pompa próżniowa tłokowa: 15 l/min.
  • Wymiary (mm): 370x280x170 (h)
  • Moc: 250 W
  • Zasilanie: 230 V
  • Do użytku wyłącznie z workami moletowanymi
  • Posiada atest

 

Parametry:
Długość (mm):
370
Programowalny:
False
Szerokość (mm):
280
Wysokość (mm):
170
Moc wejściowa (W):
250
Typ opakowania:
Pudło
Cecha:
listwa zgrzewająca 350 mm
Maksymalna szerokość przetwarzania (mm):
350
Długość listwy zgrzewającej (mm):
350
Ilość w opakow.::
1

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: