WhatsApp

Profesjonalna Masownica Próżniowa Peklarka Do Mięsa 100L 30kg 1.5kW

Numer katalogowy: MTP000244
Dostępność: W sprzedaży
13605.00
13605.00
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier express przedpłata 35

Profesjonalna Masownica Próżniowa Peklarka Do Mięsa 100L 30kg 1.5kW 

Masownica służy do precyzyjnego masowania, uplastyczniania mięsa oraz przygotowania do dalszej obróbki. Umożliwia zwiększone wchłanianie solanki peklującej, marynat oraz przypraw, zapewniając kruchość i soczystość mięsa. Wykonana jest z wysokogatunkowej staliAISI 304 posiadającą biologiczną obojętność. Proces mieszania odbywa się w hermetycznym bębnie, za pomocą łopat diagonalnych, które zapewniają perfekcyjne wyrobienie farszu. Masownica doskonale nadaje siędo wyrobu parówek, homogenizowanych wędlin, kiełbas czy pasztetów.

Masownica do mięsa - zalety

  • Solidne wykonanie i higieniczna czystość dzięki zastosowaniu stali nierdzewnej kwasoodpornej.
  • Beczka o pojemności 1000 l zabezpieczona pokrywą.
  • Diagonalny system łopat zapewnia dokładne wyrabianie farszu.
  • Wydajność masownicy do 250 kg w jednym cyklu roboczym.
  • Ilość obrotów bębna 8-9 obr/min.
  • Łatwy w obsłudze intuicyjny dotykowy panel sterowania.
  • Przyspiesza proces przygotowania farszu zapewniając wysoką jakość przygotowanych wyrobów.
masownica prózniowa

Masownica do wyrobu farszu- profesjonalne zastosowanie

Masownica to profesjonalna maszyna z bębnem o pojemności 1000L i spiralnymi łopatami. Zapewnia delikatne masowanie mięsa i precyzyjne wyrobienie farszu o idealnej konsystencji. Wysokiej jakości urządzenie świetnie sprawdzi się przy wyrabianiu mięsa na klopsy, burgery, pasztety, wędliny czy kiełbasy. Mieszałka próżniowa to niezastąpione urządzenie wzakładach garmażeryjnych, masarniach, restauracjach, w przemyśle wędliniarskim. Urządzenie wykonane zgodnie z normami Unii Europejskiej. 

Parametry:
Kolor.:
Inox
Materiał:
stal nierdzewna
Grubość w centymetrach:
47
Napięcie V:
380
Pojemność w litrach:
100
Waga w kilogramach:
50
Wysokość w centymetrach:
90
Moc w kilowatach:
1,5
Jednorazowy wsad w kilogramach:
30

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Gastroprofit
Wincentego Danka 8/lu14
31-223 Kraków
Poland

12 307 06 04
sklep@gastroprofit.pl

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: