WhatsApp
Brak towaru

Profesjonalna Automatyczna Krajalnica Do Chleba Grubość Kromki 11mm

Numer katalogowy: WGOM0004
Dostępność: Brak u producenta.
Zadzwoń i zapytaj o zamiennik.
18995.00
18995.00
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier express przedpłata 35

Profesjonalna Automatyczna Krajalnica Do Chleba Grubość Kromki 11mm

Profesjonalna maszyna do chleba  została stworzona do samoobsługowego, szybkiego i bezpiecznego krojenia pieczywa różnego rodzaju. Umożliwia krojenie twardego pieczywa z dużą ilością ziaren, a także pieczywa miękkiego np. chleba tostowego o maksymalnych wymiarach: 43x14cm na kromki o równiej grubości 11mm. Krajalnica wolnostojąca charakteryzuje się wysoką wydajnością oraz cichą pracą bez wibracji.

Cechy automatycznej krajalnicy do chleba:

  • Wykonanie - maszyna do krojenia chleba posiada wzmocnioną obudowę malowaną proszkowo. Wszystkie elementy mające kontakt z żywnością wykonane są ze stali nierdzewnej. Ilość ostrzy 36.
  • Wyposażenie- krajalnica do pieczywa posiada metalową listwę do odkładania pokrojonego chleba, półkę na okruchy oraz kółka, które umożliwiają łatwe przesuwanie urządzenia.
  • Łatwa obsługa - wystarczy włożyć chleb do górnej klapy i ją zamknąć. Urządzenie uruchomi się automatycznie. Po krojeniu wyjąć pieczywo i zapakować.
  • Krojenie - krajalnica samoobsługowa umożliwia pokrojenie chleba wo grubości 11mm bez zgniatania i kruszenia pieczywa.
  • Bezpieczeństwo - w trakcie krojenia nie może dojść do skaleczenia ze względu na brak bezpośredniego kontaktu z ostrzami.
  • Łatwe czyszczenie - po użyciu wystarczy wytrzeć krajalnicę wilgotną szmatką i opróżnić tackę na okruchy.

Przed pierwszym uruchomieniem należy sprawdzić naciąg ostrzy. Krajalnica samoobsługowa idealnie sprawdzi się w kuchniach przemysłowych,jadłodajniach, lokalach gastronomicznych, szpitalach, restauracjach, piekarniach, sklepach oraz innych punktach zbiorowego żywieniaKrajalnica do chleba zapewnia komfort pracy, efektywność a przy tym prostotę obsługi. Instrukcja obsługi

Parametry:
Kolor.:
biały
Grubość w centymetrach:
69
Napięcie V:
230
Szerokość w centymetrach:
61
Waga w kilogramach:
170
Wysokość w centymetrach:
127
Moc w kilowatach:
0,55

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Gastroprofit
Wincentego Danka 8/lu14
31-223 Kraków
Poland

12 307 06 04
sklep@gastroprofit.pl

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: