WhatsApp

Prasa do ciasta do pizzy | 45 cm | 400 placków/h | 5,6 kW | DEVIL 45 Resto Quality

Numer katalogowy: GP-DEVIL 45
Dostępność: W sprzedaży
31887.00
31887.00
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: na zamówienie
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier pobranie 24.99
  • Kurier express przedpłata 35

Zanolli - włoska firma istniejąca na rynku od 1952 roku, produkującą piece i maszyny do profesjonalnego użytku w piekarniach, cukierniach i pizzeriach. To dzięki dbałości o szczegóły, innowacyjności połączonej z estetycznym nowoczesnym wyglądem sprawiły, że sprzęty produkowane przez Zanolli są znane na całym świecie!

 

Opis:

  • Profesjonalna włoska elektryczna prasa do ciasta pozwala na łatwe formowanie ciasta na pizzę
  • Dzięki prasie do ciasta, znacznie przyśpieszymy i ułatwimy codzienną pracę w pizzerii
  • Automatyzm i powtarzalność prasy sprawia, że idealnie sprawdzi się także w pizzeriach z niewyspecjalizowanymi pracownikami
  • Prasa pozwala nie tylko na prasowanie ciasta, ale także na nadanie mu odpowiedniego idealnego okrągłego kształtu i klasycznych chrupiących brzegów
  • Dwie szybko nagrzewające się płyty gwarantujące równomierne podgrzewanie ciasta
  • Płyty prasy pokryte są nieprzywierającym materiałem, aby zapobiec przywieraniu się ciasta
  • Niezależne dwa termostaty do regulacji temperatury górnej i dolnej płyty, z oddzielnymi intuicyjnymi wyświetlaczami cyfrowymi z lampkami kontrolnymi
  • Urządzenie wyposażone jest w timer pozwalający na regulację czasu prasowania ciasta
  • Prosta i precyzyjna regulacja grubości ciasta za pomocą dźwigni
  • Maksymalna średnica prasowanego ciasta to 45 cm
  • Duża wydajność do 400 ciast na godzinę
  • Urządzenie w całości wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej
  • Solidna, trwała i wyjątkowo prosta w czyszczeniu i utrzymaniu w czystości konstrukcja
  • Wszystkie komponenty mające kontakt z żywnością spełniają wszystkie normy HACCP

 

Parametry techniczne:

  • Wymiary zewnętrzne [mm]: 580x670x780
  • Maks. średnica ciasta [mm]: 450
  • Waga prasowanego ciasta [g]: 100/500
  • Wydajność [ciast/h]: 400
  • Moc [kW]: 5,6
  • Zasilanie [V]: 400
  • Waga [kg]: 133
Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Resto Quality
Zamknięta 10/1,5
30-554 Kraków
Poland

12-307-06-72
info@restoquality.pl

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: