WhatsApp

Płyta Grillowa Gazowa Chromowana 1/3ryflowana 2/3gładka M80 Termostat D74/10sfttgc1/3r Diamante70 Olis Olis

Numer katalogowy: 16130099

Płyta grillowa gazowa, chromowana, 1/3ryflowana, 2/3gładka, M80, termostat, D74/10SFTTGC1/3R, Diamante70, Olis

Dostępność: W sprzedaży
32114.00
32114.00
31471.72 31471.72 cena z kodem: WAKACJESTART
szt.
Dodatkowy rabat 733 130 139
Wysyłka w ciągu: 21 dni
Cena przesyłki:
0
  • Kurier przedpłata 0
  • Kurier express przedpłata 29.99

Dane techniczne:

Wymiary (S/G/W): 800 x 730 x 870

Waga netto: 91kg

Zasilanie: gazowe

Moc całkowita: 12kW

Linia: Diamante 700

Powierzchnia robocza: 735 x 530 x 14,5 mm

Parametry i wyposażenie standardowe:

Obudowa zewnętrzna i nóżki ze stali nierdzewnej.

Regulowana wysokość blatu w zakresie od 850 do 920 mm

Blat o grubości stali 1,5 mm.

Płyta grzewcza o grubości 15 mm całkowicie niezależna od urządzenia.

Szeroki kanał zalewowy na całym obwodzie płyty do zbierania pozostałości po gotowaniu, nachylony do przodu w celu odprowadzania płynów do dużej szuflady.

Płyty do gotowania wykonane z satynową powierzchnią i powierzchnią pokrytą miękkim żelazem, stalą AISI430 lub polerowanym twardym chromem, wszystkie dostępne w wersji gładkiej, mieszanej lub żebrowanej.

Duża szuflada na tłuszcz.

Wersja gazowa: palnik rurowy z samo-stabilizującym się płomieniem o bardzo równomiernym rozprowadzaniu ciepła.

Regulacja temperatury za pomocą regulowanego pokrętła termostatu w zakresie 90-280oC z termoparą

Płyta grzewcza o grubości 15 mm została wykonana w taki sposób, że jest całkowicie niezależna od płyty.

Na obwodzie płyty grzewczej znajduje się duży kanał zalewowy, który służy do zbierania resztek kuchennych.

Kanał ten jest nachylony do przodu, aby łatwiej odprowadzać płyny do dużej szuflady, która służy do zbierania tłuszczu.

Płyta zapewnia jednolitą temperaturę gotowania na całej swojej powierzchni.

Jest również zoptymalizowana pod względem rozprowadzania ciepła w obszarze gotowania, co zwiększa komfort pracy w kuchni.

Płyta nie jest spawana do dna maszyny, a jej konstrukcja została zoptymalizowana pod względem punktów narażonych na naprężenia termiczne. 

Wzrost wydajności pozwala na zmniejszenie zużycia energii nawet o 15% w porównaniu z wersjami konwencjonalnymi.

Płyta jest wyposażona w palnik rurowy z samo-stabilizującym się płomieniem, który równomiernie rozprowadza ciepło.

Na obwodzie płyty znajduje się również zalewana rynienka do zbierania pozostałości po gotowaniu.

Płyta została zaprojektowana tak, aby łatwo ją czyścić i aby lepiej zatrzymywała wilgoć w gotowanych potrawach.

Duża szuflada służy do zbierania tłuszczu i ma pojemność odpowiadającą całej objętości kanału obwodowego. 

Możliwość wymiany płyty grillowej na inny rodzaj bez konieczności wymiany całego urządzenia.

Opcjonalnie:

Korek przelewowy ze stali nierdzewnej do zarządzania zalewaniem kanałów. 

System nawadniania kanału wokół płyty grillowej - ułatwienie w zatrzymywaniu wilgoci w produkcie oraz czyszczeniu urządzenia.

Rura spustowa kanału do odprowadzania pozostałości do zewnętrznego pojemnika lub kanalizacji.

Skrobaki

Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Olis
Wyzwolenia 21A
43-438 Brenna
Poland

791 002 100
firma@poziom21.pl

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: